Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya


Termini

Del 9 de febrer al 31 de març de 2021

Qui ho pot sol·licitar?

Poden ser candidates a aquests Premis les persones físiques, les microempreses, les petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu i/o raó social a Catalunya que desenvolupin, o hagin desenvolupat, la seva activitat en l’àmbit de l’artesania, les entitats que les representen a nivell territorial o sectorial, les persones, els ens públics i privats que hagin desenvolupat actuacions de prestigi de l’artesania i professionals d’altres sectors productius que hagin implementat un projecte comú de rellevància amb un artesà/ana professional.

Què subvenciona?

S’estableixen cinc categories:

  • Premi Nacional d’Artesania: Es premia el global de la trajectòria empresarial d’una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Aquest premi pretén impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d’un guardó d’excel·lència.
  • Premi al Talent Jove: Es premia als estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables de les escoles d’arts plàstiques i disseny de Catalunya dels dos darrers anys.
  • Premi Prestigia: Es premia a les persones, empreses, entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l’artesania en la societat.
  • Premi Restaura: Es premia a les persones, empreses, entitats públiques o privades que hagin realitzat la millor recuperació d’elements patrimonials mitjançant l’aplicació d’oficis artesans.
  • Premi Emprèn: Es premia als projectes vinculats amb l’artesania que responguin a una trajectòria empresarial d’èxit combinada amb una visió contemporània de l’artesania.

Quina quantitat em poden donar?

Els premis consistiran en uns diplomes.

A més, la persona o empresa guanyadora de la categoria Premi Nacional d’Artesania rebrà una dotació econòmica de 7.000,00 euros, una peça commemorativa, la realització d’una exposició de la seva obra al Centre d’Artesania de Catalunya i es desenvoluparan activitats per impulsar la seva notorietat als mitjans de comunicació.

La persona guanyadora de la categoria del Premi al Talent Jove rebrà una dotació de 500,00 euros, una sessió d’acompanyament per al desenvolupament del projecte, l’exposició de l’obra al Flaix d’Artesania del Centre d’Artesania de Catalunya i el dret de participació en l’espai que el CCAM tingui al Pop-up Gallery a la pròxima edició presencial de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.

La persona o empresa guanyadora de la categoria Premi Emprèn rebrà una dotació econòmica de 2.500,00 euros.

Com el puc demanar?

Tota la informació de la convocatòria la trobaràs en el següent enllaç

Resum detalls

Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya

Dates
Del 09/02/2021 al 31/03/2021

Categories

Organisme gestor Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya