DESCOBRIM EL POTENCIAL TURÍSTIC DE LA RIBERA D’EBRE AMB ELS COMERCIANTS DE LA COMARCA
Vinebre, 25 de maig de 2016

El passat dijous va tenir lloc la primera de les 4 sortides que s’emmarquen dins una sèrie d’actuacions previstes en el Pla de dinamització comercial de la Ribera d’Ebre amb l’objectiu de promoure el coneixement del territori per part dels comerciants. Aquestes sortides busquen crear llaços de col·laboració entre el sector comercial i turístic de la comarca, per tal de promocionar una oferta conjunta d’oci i producte de la Ribera d’Ebre, i estan impulsades des del Consell Comarcal de Ribera d’Ebre mitjançant el projecte Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Els comerciants van poder visitar espais emblemàtics com ara la Reserva Natural de Sebes, el palau renaixentista de Ca Don Joan i la Casa Museu Enric d’Ossó, a Vinebre. “A vegades el que menys apreciem és el que tenim a la vora de casa. Tots sabem on està Vinebre i la Reserva Natural de Sebes, però avui he pogut veure espais que no havia visitat, com el Centre d’Interpretació de la Reserva, o Ca Don Joan”, explica la Lurdes Casadó, propietària de l’estanc  Arts de Móra la Nova i presidenta de la seva associació de comerciants.

Els comerciants que van participar en la sortida van destacar la utilitat de la mateixa per ajudar-los a conèixer millor els recursos turístics de la comarca, així com l’oferta d’oci disponible per tal d’informar després a la gent que, estant de visita per la zona, es pugui apropar als seus negocis demanant informació: “La gent que ve a les botigues moltes vegades ens pregunta on poden anar, què poden fer o què poden comprar. Aquesta sortida és molt positiva perquè ens aporta coneixements. Avui estem fent una descoberta de la Ribera, perquè tot i que la nostra comarca la coneixem tots, potser no la coneixem prou bé com per a poder transmetre els valors i els actius que tenim en aquesta zona. Com a comerciants que tenim un tracte directe amb la gent, els hi podem donar més informació sobre totes aquelles coses que tenim, que són úniques i que cal visitar i compartir”, comenta la Pilar Ten, presidenta de l’associació d’empresaris de Rasquera.

La Pilar, a més, forma part del grup de treball comarcal de comerç i de la taula comarcal de turisme del Consell Comarcal, espais de treball creats per tal d’avançar en aquesta voluntat de potenciar el treball en xarxa, especialment entre aquests dos sectors tan lligats entre si. Una bona manera també de millorar la competitivitat dels negocis i generar ocupació en el sector. Els comerciants de la zona tenen clar que el seu futur passa per la seva professionalització i per treballar conjuntament amb el sector turístic, promocionant una oferta conjunta de la Ribera d’Ebre.

“Aquestes visites són una iniciativa molt interessant de cara a promocionar el turisme de la nostra comarca. A més a més, penso que de cara al meu negoci aquestes visites han sigut molt interessants perquè si la gent entra al teu establiment i pregunta sobre coses que puguin visitar als voltants de la població, cal estar informat del que hi ha, dels horaris, com es poden veure…”, comenta la Lurdes en marxar.

La propera de les sortides serà dijous 16 de juny, i està previst visitar alguns actius turístics de la part sud de la Ribera d’Ebre.

Reserva Natural de Sebes, Flix

Reserva Natural de Sebes, Flix

Reserva Natural de Sebes, Flix

Reserva Natural de Sebes, Flix

Reserva Natural de Sebes, Flix

Reserva Natural de Sebes, Flix

Ca Don Joan, Vinebre

Ca Don Joan, Vinebre

Ca Don Joan, Vinebre