AUGMENTA LA INSERCIÓ LABORAL GRÀCIES A LES PRÀCTIQUES DEL CURS D’AJUDANT DE CUINA
Mora d'Ebre, 27 d'octubre de 2021

El passat divendres dia 22 d’octubre es va celebrar l’acte d’entrega de diplomes del curs d’ajudant de cuina i rebosteria per part de Jesús Alvarez Vilàs, vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Es tracta d’una formació especialitzada i pràctica que ha ofert el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb el doble objectiu de formar a persones que volen trobar feina i ajudar a les empreses locals a trobar personal qualificat. Aquestes formacions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i es decideixen a partir de les necessitats i demandes de l’empresariat de la comarca, ja que un dels objectius principals és donar resposta al mercat laboral de la Ribera d’Ebre.

El vicepresident del Consell Comarcal va fer l’entrega de diplomes a les persones que han finalitzat el curs

L’edició d’enguany del curs d’ajudant de cuina va iniciar-se amb tretze persones, de les quals nou han finalitzat la formació i per tant han rebut els diplomes. De les persones que han causat baixa, dues han trobat feina durant el període de realització de la formació. El vicepresident del Consell Comarcal, Jesús Álvarez, ha volgut felicitar les persones participants per la seva “predisposició a la formació” i els ha encoratjat a “seguir fent formacions” així com ha recordat “la importància de millorar constantment no només per trobar feina sinó també un cop s’està treballant”. El curs ha durat 250hores i ha estat eminentment pràctic, fet que assegura que les persones que finalitzen la formació tenen els coneixements i les eines necessàries per introduir-se al mercat laboral d’una forma immediata. 

40 hores de pràctiques no laborals entre juliol i octubre

Aquestes accions formatives realitzades dins del projecte Ribera d’Ebre VIVA no es podrien dur a terme sense la implicació i col·laboració del teixit empresarial de la comarca. En aquest sentit, vuit de les persones participants han dut a terme pràctiques entre juliol i octubre a diferents establiments de la comarca: 

  • Hostal Braseria de Tivissa
  • Restaurant camping de Tivissa
  • Mans d’or de Móra d’Ebre 
  • Restaurant Le Loup de Móra d’Ebre
  • Restaurant Lo Molí de la Torre de l’Espanyol
  • Bar Continental de Flix
  • Cuina de l’Hospital Comarcal

L’estada en diferents realitats laborals permet adquirir experiència i reconeixement en el sector empresarial de la comarca. En aquest sentit, Jesús Álvarez ha destacat “la importància de la implicació del sector empresarial en la millora en quan a formació dels professionals del sector” ja que “han acollit a les persones per fer pràctiques i els han dedicat temps per tal que milloressin professionalment”. 

Des de Ribera d’Ebre VIVA es considera un èxit la participació i l’estada a les empreses, ja que la persona que va fer les pràctiques a l’Hospital s’hi ha quedat a treballar amb contracte laboral. A més d’això, una de les persones participants a la formació va acabar fent la temporada de d’estiu com ajudant de cuina i actualment ha fet retorn al sistema educatiu amb la intenció de fer un cicle formatiu de grau mitjà de cuina; una altra persona està a punt d’iniciar tasques d’ajudant de cuina en un establiment que obrirà properament a la comarca; i una altra persona treballa puntualment en un establiment de restauració a Móra d’Ebre. 

En definitiva, la valoració global de la formació és molt positiva ja que les vuit persones que han finalitzat el curs contemplen la possibilitat de seguir treballant en el sector de l’hostaleria, un sector que abans de fer el curs no s’havien plantejat que tindria tantes oportunitats. 

Galeria d’imatges de l’entrega de diplomes: 

*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.