El Mètode Grönholm torna a la Ribera d’Ebre, atreveix-t’hi!

Cinc empreses de la comarca, cinc riberencs o riberenques en recerca de feina, l’equip del Ribera d’Ebre VIVA i moltes ganes d’aprendre. Aquests són els ingredients essencials del Mètode Grönholm a la Ribera d’Ebre. Un programa innovador per aprendre a fer selecció de personal per competències.
Fins al 10 de juliol tens l’oportunitat d’inscriure’t a l’edició 2020 d’aquest programa que Ribera d’Ebre VIVA va crear el 2018 amb molt d’èxit. Inspirat en l’obra de teatre de Jordi Galceran, es tracta d’un servei que pretén ajudar les empreses a conèixer la selecció de personal per competències experimentant la situació en primera persona fent entrevistes amb dinàmiques simulades amb possibles persones candidates.

Diseño sin título (3)

CINC EMPRESES, CINC MAPES OCUPACIONALS

El programa està obert a les empreses riberenques i es divideix en dues fases. En la primera, una tècnica de Ribera d’Ebre VIVA s’entrevista amb les empreses i recull tota la informació sobre el lloc de treball sobre el qual es vol fer la selecció de personal i introdueix a les empreses la importància d’identificar les competències necessàries per a cada lloc de feina. En una segona entrevista, es fa entrega d’un mapa ocupacional d’aquest lloc de treball on es detallen tots els requisits que es necessiten per portar a terme aquella feina en aquella empresa: estudis i coneixements, experiència i, sobretot, habilitats específiques per ser eficient.

DINÀMIQUES SIMULADES GRUPALS


La segona fase es porta a terme a l’octubre al Consell Comarcal i consisteix en una sessió grupal de tres hores amb de totes les empreses participants i 5 usuaris del nostre Servei d’Orientació Laboral, que seran candidates i candidats ficticis. La intenció és ensenyar d’una manera pràctica com utilitzar el Mapa Ocupacional i per fer-ho de la manera més amena i entenedora possible, aquesta fase es fa amb dinàmiques similars a les que apareixen a l’obra de teatre de Jordi Galceran.
En aquest cas els i les aspirants no han de demostrar a què estan disposats a renunciar de les seves vides per aconseguir la feina, però sí que hauran de resoldre diferents situacions que es plantejaran i demostrar quines són les seves millors habilitats. D’aquesta manera les empreses participants mitjançant l’observació d’aquestes persones i realitzant els exercicis proposats, podran identificar quina persona s’ajustaria més a les competències del lloc de treball que han estat analitzant.
Tal com expliquen les empreses que han participat en altres edicions del programa, aquest servei els ha permès “reflexionar sobre els requisits i habilitats concretes que requereix cada lloc de treball”. Igualment a la sessió grupal “vam aprendre a identificar les competències de les persones i ens vam adonar que fent les preguntes adequades amb una entrevista es poden conèixer molt millor les habilitats reals de les persones”.

Aquesta acció, única a la Ribera d’Ebre, forma part del servei de suport a l’activitat empresarial i la diversificació econòmica que impulsa el projecte Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

El programa és obert a cinc empreses de la comarca. Si vols participar-hi afanya’t i inscriu-te fins al 10 de juliol a través d’aquest formulari. Per a més informació, truca al telèfon 977 401 851 Ext. 0157 i demanar per Montserrat Ramon, o envia un correu a prospeccio@riberaebre.org.

*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.