LES I ELS ALUMNES DEL CURS DE PODA CONTINUEN LA FORMACIÓ FENT UNA VISITA A DUES EMPRESES DE LA COMARCA
Móra d'Ebre, 8 d'abril de 2021
Algunes de les persones que fan el curs ja han rebut ofertes de feina de cara a la propera campanya
Gran Bouque, de Riba-roja d’Ebre, i Mas Manxol, de Rasquera, van ser les dues empreses que van visitar les 3 dones i 6 homes que fan el Curs d’Auxiliar d’agricultura amb especialització en poda. L’acció es va portar a terme el 29 de març i s’inclou en la metodologia de formació, que és essencialment pràctica. De fet, bona part del curs ha transcorregut en camps facilitats per agricultores i agricultors de la comarca.
Una vegada passat l’equador del curs, es va portar a terme aquest taller en què es van visitar aquestes dues empreses de la comarca, de dimensions ben diferents. L’objectiu era donar l’oportunitat a les persones participants de conèixer les realitats de les explotacions i conèixer de primera mà per part dels dos empresaris aspectes sobre la professió en la què s’estan formant. L’experiència va ser molt ben valorada per les i els alumnes, tal com explicava un d’ells, Manuel M., quan deia que “la visita a les empreses em va semblar molt interessant. Vam poder conèixer dues realitats ben diferents” i en la seva opinió això és molt positiu. A banda, tal com remarcava Raquel G., que és una altra de les alumnes, aquesta visita “dona la possibilitat de donar-nos a conèixer als empresaris i obrir possibilitat de feines”.
En el transcurs del taller, els responsables de les dues empreses els van donar el seu punt de vista de la feina que s’ha de fer i, sobretot, els van oferir consells sobre com treballar i l’actitud que s’espera de les persones contractades. Santiago Q., propietari de Gran Bouque, destacava, entre altres coses, que “no s’ha de córrer, la feina ha de sortir bé i no per córrer en faràs més” i que “és molt important tenir interès”. Per la seva banda, Arnau F., propietari de Mas Manxol, remarcava que “la formació continuada és necessària, no et pots quedar enrere, si veieu formació apunteu-vos”.
L’objectiu principal dels cursos que s’ofereixen des de Ribera d’Ebre VIVA és que les persones que els porten a terme rebin una formació integral per accedir al mercat laboral. Per aquesta raó també es fa formació en tècniques per la recerca de feina i competències transversals, cosa que els alumnes també agraeixen de manera especial perquè tal com deia Ebrima S., que també està fent el curs, “la informació que ens han ofert, en tots els àmbits, ens pot ajudar a trobar feina. Aquesta és la raó per la qual em vaig apuntar al curs i crec que ens ha anat molt bé, especialment en activitats com la visita a les empreses, per tots els consells que ens van donar “.
Un moment de la visita a Mas Manxol
Explicació durant la visita a Gran Bouque
En definitiva, les nou persones que han tingut l’oportunitat de portar a terme aquest curs asseguren que és molt recomanable. Segons Raquel G. “tant jo com els meus companys estem molt contents amb la quantitat de pràctiques i l’equip dels dos professors que és molt equilibrat i es complementen molt bé”. Precisament Manuel M., explica que el fet de portar-lo a terme ja li ha donat l’oportunitat de començar a treballar i “el dia 15 d’abril ja estaré treballant en una finca de la comarca”.
Per aquells que encara no han trobat feina, a més, de cara a la campanya de poda, les persones que ho vulguin tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques no laborals en empreses de la comarca per tal de consolidar el que han après.
L’oferta formativa del projecte Ribera d’Ebre Viva s’organitza a partir de les necessitats i demandes que exposa el mateix teixit empresarial de la comarca, ja que l’objectiu últim és donar resposta al mercat laboral de la Ribera d’Ebre.
A l’apartat d’accions formatives de la pàgina web es pot consultar tota l’oferta per l’any 2021 actualitzada.
Imatges de l’estada de les persones participants a les empreses
*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.