LA POCAVERGONYA TRIONFA EN LA SEVA PRESENTACIÓ A BARCELONA
Móra d'Ebre, 19 d'abril de 2016
Dilluns 18 va tenir lloc a Barcelona la presentació de La Pocavergonya, el vi més descarat de la Ribera d’Ebre. L’acte, celebrat a The Clandestine Gallery, va arrancar amb una petita presentació del projecte per part de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim. La presentació del vi va anar a càrrec de la Noemí Poquet, del celler Molí de Rué, una de les productores implicades en aquest projecte col·lectiu. A continuació va ser el torn de la Roser Amorós, enòloga de la Cooperativa Agrícola Sant Jaume, que va ser l’encarregada de guiar el tast de La Pocavergonya, fent jugar als assistents amb els sentits per tal d’apreciar el vi en tota la seva intensitat.
Un cop finalitzat el tast va ser el torn de l’esperat showcooking del cuiner Jeroni Castell, guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant Les Moles (Ulldecona). El xef va presentar dues tapes per maridar amb La Pocavergonya: Cucurutxo de tomàquet amb escuma de pernil ibèric i Cucurutxo de pinya amb mousse de foie-gras. De la música per amenitzar la trobada es va encarregar el dj OBEK.
La Pocavergonya, en ser un vi blanc, fresc, divertit i jove, va connectar molt bé amb els assistents, entre els quals es trobaven des d’estudiants de sumilleria, fins a premsa especialitzada, passant per destacats bloggers de gastronomia i lifestyle, així com distribuïdors i restauradors de Barcelona i rodalies.
Entre els propers reptes està el de desembarcar definitivament a la ciutat de Barcelona i altres grans ciutats catalanes, caracteritzades per ser espais amb més consum de vi. D’aquesta manera s’assoliria un dels grans reptes d’aquest projecte col·lectiu que es va gestar ara ja fa més d’un any des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i que s’emmarca en el projecte ocupacional i de desenvolupament local Ribera d’Ebre VIVA – Treball a les 7 comarques.
Els quatre cellers implicats en el projecte –Molí de Rué (Vinebre), Vins i Olis Suñer (Ginestar), Celler Pedrola (Miravet) i la Cooperativa Agrícola Sant Jaume (Benissanet)- es van unir amb l’objectiu de posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i seduir al segment de consumidor més jove. Ara arriba el moment de començar a recollir els fruits de la feina feta.
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.