LA POCAVERGONYA I POBLES VIUS, RECONEGUTS PER LES CAMBRES DE COMERÇ DE REUS I TORTOSA
Mora d'Ebre, 15 de desembre de 2016

El vi ‘La Pocavergonya‘ ha estat guardonat, aquest dimecres, amb un dels Premis Cambra 2016, que ha atorgat la Cambra de Comerç de Reus. Uns reconeixements que enguany han tingut caràcter extraordinari atenent la lapocavergonyacelebració del 130è aniversari de la corporació. Així, la corporació reusenca ha premiat l’empresa ‘La Pocavergonya’, un projecte col·lectiu impulsat des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb quatre joves elaboradors de vi de la comarca. Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el programa Treball a les 7 Comarques – Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya dins dels Programes de suport al desenvolupament local. Entre els cellers Molí de Rué, Vins i Olis Suñer, Celler Pedrola i Cooperativa Agrícola de Sant Jaume han creat un vi blanc, fresc i divertit, nascut per reivindicar la tradició vitivinícola de la Ribera d’Ebre.

En l’acte d’entrega dels guardons, les autoritats van animar les empreses a no viure del passat, sinó a encarar-se al futur, i a treballar amb constància i insistència per aconseguir els seus fruits. Així mateix, van posar en valor ingredients com el caràcter, la terra, la gent, la il·lusió i l’orgull per tirar endavant les iniciatives empresarials premiades, com és el cas de ‘La Pocavergonya’. El premi el va recollir la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Altres guardonats van ser el Càmping Platja Cambrils-Don Camilo, el celler Clos Montblanc, el complex turístic Els Prats Village, Freshly Cosmetics o l’empresa de raspalls Fontboté, entre altres. En total es van lliurar 34 distincions per reconèixer realitats vinculades al món de l’empresa, a més d’una desena de premis de periodisme. Tot plegat, del territori que engloba la Cambra reusenca, que són les comarques del Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

La Cambra de Comerç de Tortosa premia ‘Pobles Vius’web-premis16-pobles-vius-dgovern-300x200

El premi d’aquest dimecres se suma al que el Consell Comarcal va rebre fa uns dies de la Cambra tortosina, que va celebrar la 4a
edició dels seus premis, que van atorgar a nou empreses del territori en les modalitats d’Internacionalització, Innovació, Millor trajectòria, Responsabilitat Social i Emprenedoria, a més dos reconeixements a dos entitats per les seves iniciatives. En aquesta última categoria va distingir la tasca de ‘Pobles Vius‘, la nova marca comercial de la Ribera d’Ebre que busca reivindicar el paper del petit comerç del territori i agrupar els diversos comerços de la comarca.

Tant el projecte de ‘La Pocavergonya’, del sector vinícola, com el de ‘Pobles Vius’, en el comerç, s’estan treballant per consolidar-los com a sectors estratègics dins de la diversificació econòmica de la comarca.

Amb el suport de:

consell_comarcal