2024- PRODUCTE LOCAL
Assistència tècnica per a l‘execució del Pla d’acció del producte local a la Ribera d’Ebre

Aquesta acció dona continuïtat al treball desenvolupat des de l’any 2018 dirigit a millorar la competitivitat de les empreses agroalimentàries de la Ribera d’Ebre i les que formen part de la cadena de valor dels productes agroalimentaris, com el sector turístic, els restaurants i els comerços.

Representa la implementació de la quarta anualitat del Pla d’acció del producte local i la venda de proximitat de la Ribera d’Ebre que es va elaborar amb la participació d’entitats privades i públiques de la comarca i que té per objectiu potenciar el producte agroalimentari local, la seva venda de proximitat i fomentar la cooperació entre les empreses.

Amb aquesta acció es vol continuar treballant per millorar el posicionament de la comarca com a territori de producció agroalimentària a través de la cooperació entre empreses.

Els principals objectius són:

  • Millorar el posicionament de la comarca com a territori de producció agroalimentària i com a territori compromès amb la seva cultura agroalimentària i les produccions de proximitat.
  • Generar un relat específic com a territori agroalimentari per proporcionar eines a l’empresariat per diferenciar-se i posar en valor els seus productes i negocis a partir de les produccions locals.
  • Enfortir els vincles i generar complicitats entre les empreses i crear espais de reflexió que fomenten la creativitat i l’apoderament del grup.

Les activitats que durem a terme per aconseguir els objectius són:

  • Realitzat dues sessions que combinin una part de coneixement i posada en valor d’un recurs turístic estratègic comarcal vinculat al sector agroalimentari, i una part de networking entre els assistents.
  • Realitzar dues visites per conèixer bones pràctiques empresarials i de projectes col·lectius, en el sector agroalimentari i de la restauració.

Notícies relacionades