NOVA EDICIÓ DE ‘VALÈNCIA FRUITS’ SOBRE LA RIBERA D’EBRE
Mora d'Ebre, 31 de maig de 2022

Un any mes, en la revista ‘Valencia fruits’, especialitzada en el sector de la fruita i les hortalisses, ha centrat l’edició de maig en la Ribera d’Ebre amb entrevistes a empreses que treballen a la nostra comarca.

La Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, obre l’edició d’aquest any responent una entrevista on posa en valor la col•laboració entre les diverses entitats publiques i privades de la nostra comarca per posar en funcionament un seguit de mesures per reactivar l’economia, i entre elles l’activitat agrícola.

Durant l’entrevista, Carim explica l’estat de la prova pilot de kiwi que s’està duent en col•laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i empreses productores de fruita de la nostra comarca, per avaluar la introducció d’aquest cultiu a casa nostra.

En relació amb l’activitat agrícola, Carim remarca la importància del sector agrícola casa nostra, en una especial menció a la fruita dolça per l’ocupació i la facturació que genera. També, explica de forma detallada les iniciatives que duen a terme per potenciar l’activitat agrícola, com el projecte Degusta Ribera d’Ebre, el qual té l’objectiu de potenciar els productes agroalimentaris de la comarca i la seva venda de proximitat; la nova línia de treball per identificar possibles projectes empresarials cooperatius en la transformació dels productes primaris; les formacions que s’organitzen des del Ribera d’Ebre VIVA per professionalitzar les persones que ocupen el sector; i, aquells projectes que s’impulsaran en un futur proper i que sorgeixen del Pla de reactivació socioeconòmic de la Ribera d’Ebre.

A més, en aquesta edició dedicada a la nostra comarca també hi ha entrevistes a persones productores de la Ribera que parlen sobre la campanya fructícola, la qualitat, el tipus de persona al capdavant d’aquestes explotacions, i com desenvolupen la seva feina.

Descarrega’t la publicació per aprofundir en tots aquests temes i conèixer els detalls de la campanya 2022.

*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.