El CONSELL COMARCAL RENOVA EL WEB INTERACTIU DELS POLÍGONS INDUSTRIALS DE LA RIBERA
Mora d'Ebre, 30 de setembre 2022

Mostrar les potencialitats i els atractius dels espais industrials de la Ribera d’Ebre per despertar l’interès de les empreses que plantegin d’establir-se al territori o incentivar el creixement de la indústria que ja s’hi ha establert. Aquest és l’objectiu principal del web poligons.riberaebre.org  que es va posar en marxa l’any passat en una versió experimental i que tot just s’acaba de renovar.

El nou disseny del web amb format interactiu permet localitzar sobre el mapa els polígons industrials d’Ascó; dels Aubals i del Molló de Móra la Nova; de Camins Nous, Verdaguera I i II de Móra d’Ebre; i La Devesa i el Polígon d’Ercros de Flix. La pàgina permet consultar vuit fitxes amb la ubicació i les empreses que s’hi han instal·lat; la informació bàsica de les naus i solars disponibles; els principals equipaments de suport a l’empresa de la comarca; i totes les dades complementàries provinents del Sistema d’Informació de Polígons d’Activitat Econòmica (SIPAE) del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta plataforma està impulsada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, els ajuntaments d’Ascó, Flix, Móra d’Ebre i Móra la Nova i el Consorci per a la Promoció de Sòl Industrial del Molló i amb el suport del Servei d’Ocupació Públic de Catalunya; i s’emmarca en la tasca iniciada durant aquest any amb el sector industrial des del projecte Ribera d’Ebre VIVA del Consell. Tot plegat amb l’objectiu de definir línies de treball conjuntes entre el sector públic i privat per promoure i incentivar el sector empresarial, atreure de noves inversions i dinamitzar les àrees industrials de la comarca.

Un procés participatiu // A més de la renovació del web, durant aquest any s’han previst trobades entre sector privat, amb  persones i entitats de diversos àmbits perquè puguin aportar idees sobre possibles accions que ajudin a impulsar el sector industrial de la comarca. Així, el passat mes de juliol ja es va realitzar la primera sessió al Centre d’Empreses de Flix i aquesta setmana se n’ha celebrat una altra al Centre de Formació Josep Mur d’Ascó amb una vint-i-cinquena de participants . També s’han fet una quinzena d’entrevistes a empreses ubicades en els polígons per valorar quines necessitats poden tenir i està previst que abans d’acabar l’any se’n facin una desena més.

*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

**Nota de premsa elaborada pel Servei de Premsa del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre