La Ribera d’Ebre i el nostre producte local, protagonistes de la revista especialitzada ‘Valencia Fruits’

Móra d’Ebre, 13 de maig de 2020

La importància de la fruita dolça i el seu futur, els efectes de la Covid-19 i la promoció del producte local són només alguns dels temes que tracta la revista en aquest monogràfic dedicat a la nostra comarca.

La Ribera d’Ebre és la protagonista de l’edició de maig de la revista especialitzada en el sector de la fruita i les hortalisses Valencia fruits. Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal, és l’encarregada d’obrir l’edició amb una entrevista en què fa un estat de la qüestió i comença a tractar alguns dels temes que s’analitzen amb diferents articles com el projecte Ribera en Flor o algunes iniciatives dirigides per Ribera d’Ebre VIVA: el Pla d’acció del producte local, l’estudi de cultius alternatius i el distintiu de qualitat de la cirera.

Carim destaca la importància de la fruita dolça dins l’agricultura de la comarca, ja que, tal com recorda, un 40% dels contractes del 2019 eren d’aquest sector. La fruita dolça, l’oli i el vi són els productes amb més presència i aquest any, seguint una iniciativa que Ribera d’Ebre VIVA ja va començar el 2018, es continuarà treballant per donar visibilitat, promocionar i potenciar aquests i tots els productes locals. Tal com detalla un altre dels articles que apareixen a la revista, es tracta d’un pla d’Acció amb un doble objectiu: millorar la competitivitat i sensibilitzar la població i el teixit turístic i comercial de la importància de consumir aquests productes.

La presidenta també destaca la feina portada a terme per Ribera d’Ebre VIVA durant el 2019, juntament amb els empresaris de la fruita, amb l’Estudi de mercat de les alternatives productives per la diversificació dels cultius. Un treball que s’ha fet per donar resposta a les persones productores que pateixen el virus de sharka des de fa una dècada i que, en la part propositiva aposta per la cirera, el kiwi i l’ametlla com a alternatives de futur.

En aquest sentit, tal com apunta Carim, a la revista també es fa ressò que la nostra comarca és la principal productora de cirera de Catalunya. Per aquesta raó, aquest any s’avaluarà la creació d’un distintiu d’origen i qualitat de la cirera de la Ribera d’Ebre per tal de donar un valor afegit al producte i al territori.

Tot plegat un grandíssim actiu per a la comarca que beneficia el sector agrícola però també d’altres com el del turisme. Per això, tal com recorda Carim, una de les iniciatives destacades és Ribera en flor, que vehicula les iniciatives turístiques que es fan entorn de la floració dels arbres fruiters i a les produccions locals. En aquesta ocasió la COVID-19 va estroncar una edició que havia començat amb una magnífica acollida.

A més, en aquesta edició dedicada a la Ribera d’Ebre podràs trobar entrevistes a altres persones de la comarca que parlen sobre el futur del sector fructícola i la campanya d’aquest 2020.

Descarrega’t la publicació per aprofundir en tots aquests temes i conèixer els detalls d’una campanya marcada per la COVID-19.

*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consel Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament loca