LES AULES DE SUPORT, EL SERVEI QUE BUSQUES PER TROBAR FEINA!
Ribera d'Ebre - 25 de novembre de 2019

Si creus que necessites millorar les teves possibilitats a l’hora de cercar feina, les Aules de suport del Dispositiu Ribera d’Ebre VIVA són l’eina que busques. S’ofereixen quatre hores setmanals d’atenció personalitzada per ajudar a detectar i millorar les necessitats més urgents a l’hora de trobar feina. Buscar ofertes de feina que li puguin interessar a la persona, inscriure’s a ofertes publicades a internet, adaptar o redactar el currículum, o escriure apropiadament una carta de presentació són només alguns dels aspectes que es poden treballar.

Per apuntar-s’hi, cal inscriure’s al Dispositiu i fer una entrevista personal que ajudi a definir millor el camí a seguir per trobar feina. Els únics requisits per participar-hi són: ser major de 16 anys, viure a la comarca i estar en recerca de feina inscrit/a a l’Oficina de Treball.

Aquests espais estan dirigits per dues tècniques del Dispositiu Ribera d’Ebre VIVA, la Yolanda i la Roser, que s’encarreguen d’atendre les persones que utilitzen aquest servei, que s’ofereix tots els dimecres de 9.30 a 13.30 h al Telecentre de Móra la Nova, ubicat a la Biblioteca Municipal, o al de Flix, ubicat al Centre d’Empreses. Les persones interessades que s’hagin inscrit poden passar-hi sense demanar hora.

“Sense les Aules no hauria trobat feina” – Kevin Thomas, participant

Durant una visita a una d’aquestes Aules hem parlat amb les persones que utilitzen aquest servei  donant-nos la seva valoració, us les expliquem a continuació.

La Natalia Romanovich, que porta 3 mesos utilitzant aquest servei, n’ha quedat molt contenta remarcant que l’atenció personalitzada és un “molt bon sistema perquè no queden necessitats descobertes”, ja que permet que, a més d’ajudar-te en l’estrictament competencial, les tècniques “t’assessorin i t’acompanyin també en aspectes i en seguretat personal”. La participant finalitzava destacant que en aquest període ha complert els objectius marcats.

Per altra banda, en Kevin Thomas, que va arribar a Catalunya fa uns anys i que porta 3 anys utilitzant aquesta eina, ens comenta que al llarg d’aquest temps ha aconseguit diferents feines temporals. Sobre el servei, en Kevin subratlla que l’ha ajudat sobretot a adaptar el seu currículum a Catalunya i assegura que sense les Aules “no hauria trobat feina”. En Kevin també remarca com a positius els fets que “et busquen cursos de formació” i t’ajuden a buscar les feines més adients per a tu.

A banda de les Aules de suport, el Dispositiu Ribera d’Ebre VIVA també ofereix altres serveis a les persones, com per exemple cursos de formació en diferents perfils (ajudant de cuina i auxiliar d’agricultura – poda al 2019), tallers dedicats a millorar les tècniques de buscar feina, per aprendre a dominar la tecnologia a l’hora de buscar treball, o per potenciar les habilitats i actituds de les persones.

El Dispositiu Ribera d’Ebre VIVA és un projecte integral que pretén millorar l’ocupabilitat de les persones i la competitivat de les empreses de la comarca. Està impulsat pel Consell Comarcal i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.