Noves càpsules formatives per impulsar el comerç i les empreses de serveis de la Ribera a xarxes socials

Móra d’Ebre, 16 de maig de 2023

Una desena de comerciants i empresaris del sector serveis de la Ribera d’Ebre participen aquesta setmana, a una càpsula formativa que s’imparteix a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre sobre Instagram Reels per ampliar els seus coneixements i habilitats digitals, i consolidar així el perfil professional dels seus negocis en aquesta xarxa social. La iniciativa, enfocada a l’ús pràctic de l’eina i a oferir-los idees creatives per a les seves publicacions del dia a dia, està organitzada pel Consell Comarcal, dins les actuacions dirigides al sector comercial i de serveis del programa de dinamització econòmica Ribera d’Ebre VIVA per aquest 2023.

Entre els assistents, botiguers i petits empresaris riberencs d’àmbits professionals diversos: moda i complements, producte agroalimentari, llibreria i estanc, psicologia, arquitectura, classes d’anglès…, amb un nexe en comú: vendre els seus productes i serveis, i “està clar que cada vegada més has d’apostar per presentar-te i fer ús de les xarxes socials per donar-te a conèixer i promocionar-te, també als pobles petits”, diu el Ramon, en referència a les classes d’anglès que ofereix la seva dona, filòloga, a Ascó.

Tots els participants d’aquesta càpsula gestionen directament els perfils dels seus negocis, i això els genera la necessitat d’”estar al dia i oferir una imatge més professional, que concordi amb la qualitat del nostre producte”, diu la Núria, de l’empresa Somper de Riba-roja. En el seu cas ja havia fet una primera formació també de Reels a Flix, i valora molt positivament la formació que ofereix el Ribera d’Ebre VIVA per “ampliar i millorar” els negocis de la comarca, igual com Mercè de Suksses, qui continua formant-se per gestionar el perfil de la seva botiga de moda i complements de Móra d’Ebre perquè, admet, “el comerç avui ha d’estar a les xarxes, una mica per obligació”. “Em costa molt, però cal estar al dia i perdre la por a les xarxes socials, ja que les necessitem per donar-nos a conèixer i vendre els nostres productes”, afegeix la Mari Carmen, de Blasco Pell, de Móra d’Ebre.

Altres actuacions i continuïtat de cara al futur

No és l’única càpsula formativa del REV que s’organitza aquest any per al sector del comerç i els serveis. Dilluns i dimecres vinent se n’organitza una altra sobre WhatsApp Businnes, en aquest cas al Centre d’Empreses de Flix, també pràctica, per aprendre a activar aquesta eina de cara a fer catàlegs i campanyes dirigides, i connectant-la a facebook i instagram, que són les aplicacions més utilitzades per aquest sector de la comarca. I després de l’estiu se’n programaran dues més: una d’Instagram shopping i una de gestió de clients amb bases de dades,

A més, la setmana passada es va fer una jornada sobre finançament, per informar-los de les opcions en banca privada, ajuts, subvencions i repercussions fiscals, també responent a les necessitats dels mateixos comerciants i empresaris, en aquest cas també emprenedors que estan en fase de crear el seu negoci i que aprofiten els recursos gratuïts que ofereix el Consell Comarcal. Ho destaca la tècnica comarcal del REV Mònica Sabaté, que destaca que “les actuacions que es realitzen responen a les necessitats detectades l’any passat, quan es va fer una diagnosi de la situació del sector després de la pandèmia”.

En aquest sentit, la presidenta en funcions del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha animat als participants d’aquesta càpsula a continuar participant de les accions i de les Taules de Treball del Ribera d’Ebre Viva perquè “contribueixen a fer més gran la Ribera, sumant sinergies entre el sector públic i el privat, i entre les diferents empreses i emprenedors de la comarca”. Carim ha dit als presents, molts d’ells habituals i implicats en les iniciatives comarcals, sentir-se “afortunada d’haver-los pogut donar suport” al llarg dels seus vuit anys com a presidenta comarcal i de “la molta feina feta plegats”, encoratjant-los a “continuar participant activament de les propostes comarcals, al costat dels tècnics del Consell”. Destaca, a més, que les aportacions que es fan a les taules de treball permeten canalitzar les demandes dels sectors estratègics a l’administració. En el cas del comerç de proximitat, a la Ribera genera més de set-cents llocs de treball i dona vida als pobles.

Nota de premsa redactada per l’Àrea de Premsa del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.