UNA SESSIÓ PER CONÈIXER CASOS D’ÈXIT TANCA EL CAFÈ DEL COMERÇ PER ALS COMERCIANTS
cafè_del_comerç_ribera_ebre
Mora d'Ebre, 30 d'octubre de 2017

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre  va acollir el passat dimecres la darrera de les sessions d’El Cafè del Comerç d’aquest any, i més concretament aquesta sessió que gira al voltant de casos d’èxit per a la promoció comercial. La jove empresària de Rubí Meritxell Siurana, de Lo Salat, i el tarragoní Melcior Bustos de la botiga El Lloro, amb venda també on line, han posat en comú la seva experiència amb els comerciants riberencs que un dia més s’han trobat a la formació impulsada pel Consell, dins el projecte Ribera d’Ebre VIVA cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

“Tarannà positiu, mentalitat oberta, emprenedoria, empenta i imaginació per aixecar una empresa” són alguns dels consells que els ponents han donat als comerciants implicats en la dinamització comercial de la comarca, que contempla diferents accions conjuntes, entre elles la professionalització i formació dels seus botiguers. És en aquest context que se situa la sessió formativa d’avui al migdia, aprofitant l’horari tancat a migdia dels seus negocis per formar-se. Una implicació que va voler destacar la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, en la cloenda d’aquest cicle anual per agrair la “bona resposta” per part dels botiguers a les iniciatives que s’organitzen conjuntament “per tirar endavant un sector que és “estratègic per al futur i la diversificació econòmica de la Ribera”.

Per Carim, “és molt important que la gent i els empresaris de casa nostra creguem en nosaltres mateixos i en les nostres possibilitats per tirar els negocis i la comarca endavant, ja que de tots plegats depèn que la Ribera d’Ebre sigui una comarca viva i activa”.

Molt bona acollida dels comerciants

Amb aquesta trobada  tanca el cicle El Cafè del Comerç, que s’ha celebrat per segon any consecutiu. En total, aquest 2017 han estat 5 sessions, amb una assistència mitjana de 20 persones en les diferents xerrades programades des del passat mes de maig i fins avui. S’ha parlat de tendències d’aparadors, fidelització de la clientela, l’originalitat i el comerç rural i el comerç urbà, donant a conèixer tècniques innovadores i iniciatives de senzilla aplicació per dotar els establiments riberencs d’eines per fer-los més competitius i esdevenir una font de riquesa al territori. La valoració per part dels mateixos comerciants ha estat molt positiva, ja que els ha permès aprendre, de manera pràctica i participativa, com millorar en molts aspectes el seu establiment.

Tot plegat, s’emmarca en el Pla de Dinamització Comercial 2016-2019, consensuat i validat l’any passat des del Grup del Treball del sector comerç que treballa per erigir-se com la primera opció de compra per als habitants de la Ribera d’Ebre. Entre altres accions, es treballa conjuntament amb les associacions de comerciants de la comarca, realitzant tallers a les escoles per donar a conèixer l’ofici als nens i nenes dels pobles, o organitzant visites sectorials perquè els botiguers coneguin els punts d’interès turístic o impulsant un programa de locals buits.

Amb el suport de:

consell_comarcal