TORNA EL MÈTODE GRÖNHOLM A LA RIBERA D’EBRE.AQUEST SERÀ EL TEU ANY
Móra d'Ebre, 12 d'abril de 2021

Busques personal i et vas adonant que aquell ull clínic que et pensaves tenir no és tan efectiu com semblava? Si t’hi atreveixes, et podem ajudar. Apunta’t al Mètode Grönholm a la Ribera d’Ebre que, malgrat la situació de crisi, reprenem aquest 2021  amb més ganes que mai.

El Mètode Grönholm és un programa innovador, gràcies al qual aprendràs a fer selecció de personal per competències d’una manera totalment pràctica i que està inspirat en l’obra de teatre de Jordi Galceran. Hi participen 5 empreses de la comarca i 5 candidates o candidats, que són usuaris del Dispositiu Ribera d’Ebre VIVA. L’objectiu és que tant uns com altres experimentin en primera persona un procés de selecció de personal per competències amb dinàmiques simulades.

Si ets empresa de la Ribera d’Ebre, no esperis, tens temps fins al 30 d’abril per inscriure’t a l’edició 2021.

ANALITZEM LES COMPETÈNCIES QUE NECESSITA LA TEVA EMPRESA 

El programa es divideix en dues fases. La primera comença amb un treball conjunt amb l’empresa per ajudar-la a veure quins són els requisits (experiència, estudis i coneixements)  i, sobretot, les habilitats específiques que una persona ha de tenir per desenvolupar una feina concreta de manera eficient a la seva empresa. L’objectiu és doble. Per una banda, reflexionar sobre el lloc de treball sobre el qual es vol fer la selecció de personal i, per l’altra, conscienciar les empreses que en el moment de contractar algú, és important d’identificar les competències necessàries per a cada lloc de feina. La fase s’acaba amb l’entrega del Mapa Ocupacional, del lloc de treball escollit, un document que recull tota la feina feta.

DINÀMIQUES GRUPALS SIMULADES

La segona fase es porta a terme juny al Consell Comarcal i consisteix en una sessió grupal amb de totes les empreses participants i 5 usuaris del nostre Servei d’Orientació Laboral, que seran candidates i candidats ficticis. La intenció és ensenyar d’una manera pràctica com identificar si les 5 persones tenen les habilitats que s’hauran definit en el Mapa Ocupacional  de cada empresa, i és aquí on es porten a terme dinàmiques similars a les que apareixen a l’obra de teatre de Jordi Galceran.

D’aquesta manera, les i els aspirants hauran de resoldre diferents situacions que es plantejaran, de manera teatralitzada, per exemple atendre un client que vol fer una reclamació, organitzar un viatge pels directius d’una empresa, etc. És amb aquestes pràctiques a través de les quals tindran l’oportunitat de demostrar quines són les seves habilitats mentre les empreses observen com ho fan.

Aquesta acció, única a la Ribera d’Ebre, forma part del servei de suport a l’activitat empresarial i la diversificació econòmica que impulsa el projecte Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Atreveix-te a participar-hi. Et pots inscriure fins al 30 d’abril a través d’aquest formulari.

Per a més informació, truca al telèfon 977 401 851  i demana per Montserrat Ramon, o envia un correu a prospeccio@riberaebre.org.

*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.