2024 – INDÚSTRIA
Assistència tècnica per la dinamització del sector industrial de la Ribera d’Ebre

Fruit del Pla de Reactivació Socioeconòmica (PRS) de la Ribera d’Ebre impulsat pel Consell Comarcal des de finals de 2020, posa de nou la preocupació per la dependència del sector energètic o el procés de desindustrialització de la comarca, alhora que ha aflorat oportunitats de futur com poden ser la transició energètica, la transformació digital o el potencial de creixement de la indústria alimentària, entre altres.

Aquesta acció dona continuïtat al treball desenvolupat des de l’any 2022 dirigit a millorar la competitivitat del sector industrial, amb la voluntat d’iniciar un treball conjunt entre el sector públic i privat per promoure i incentivar el sector empresarial, atreure noves inversions i dinamitzar les àrees industrials de la comarca.

Durant aquest temps s’han creat espais de reflexió entre el sector públic i privat del territori que es s’han mantingut en el temps i en paral·lel  s’ha realitzat una tasca de prospecció a una mostra d’empreses que estan ubicades als polígons de la comarca.

En aquest sentit, durant el 2024 està previst:

  • Reforçar els espais de reflexió entre el sector públic i privat del territori, per tal d’identificar i consensuar projectes de dinamització de les àrees industrials que generin i/o mantinguin ocupació a la comarca.

  • Creació d’una estratègia i pla de comunicació conjunt de promoció de les zones industrials

  • Realitzar una visita per conèixer bones pràctiques en un territori amb un pla d’acció de dinamització de zones industrials.

Notícies relacionades