AJORNATS! ELS ‘MARIDATGES DE VEREMA’ AMB ELS RESTAURANTS DE LA RIBERA D’EBRE I ELS CELLERS DE LA DO TARRAGONA
Mora d'Ebre, 16 d'octubre 2020

Tan aviat com sigui possible es faran públiques les noves dates dels sopars de maridatge

Sis restaurants i sis cellers de la Ribera d’Ebre s’alien per oferir mitja dotzena de sopars maridatge per posar en valor la gastronomia i els vins locals

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport de la Denominació d’Origen Tarragona, ha impulsat la primera edició dels Maridatges de Verema, una iniciativa que tindrà lloc del 9 d’octubre al 24 d’aquest mes i que comptarà amb la participació de sis restaurants de la comarca que prepararan un menú degustació especial que anirà acompanyat dels vins de 6 cellers de la DO Tarragona. En concret, participen en aquesta iniciativa que neix amb la voluntat de mantenir-se en el calendari d’esdeveniments anuals el restaurant Molí de Xim de Miravet i el Celler Pedrola de Miravet (9 d’octubre); el restaurant La Mercè de Garcia (amb la cuina del Pas de l’Ase) i el celler Molí de Rué de Vinebre (10 d’octubre); Lo Sindicat de Ginestar i Biopaumerà de Rasquera (16 d’octubre); La Flixeria de Flix i Lafarineravins de Rasquera (17 d’octubre); La Beerreria de Móra d’Ebre i la Cooperativa de Benissanet (23 d’octubre) i la Taverna la Llesqueria de Tivissa i el Celler Suñer de Ginestar (24 d’octubre).

Reserva de plaça per limitació d’aforament // Tots els sopars es faran a les 21.00h (excepte la Taverna la Llesqueria de Tivissa i el Celler Suñer de Ginestar, a les 19.30) i prèviament caldrà reservar plaça per telèfon al mateix establiment, ja que l’aforament és limitat. Els preus de les diverses propostes se situen entre els 22 i els 35 euros. Els menús consistiran en una  selecció de plats preparada per a l’ocasió  bona  part dels quals amb productes de quilòmetre zero que es maridaran amb una selecció de 3 o  4 vins produïts  per cadascun dels cellers participants, amb la voluntat de promocionar a la  comarca els vins de la DO Tarragona. El sopar comptarà amb la presència de la persona enòloga o representant del celler que anirà presentant els vins  i el maridatge de cada plat. Aquests maridatges de verema seguiran els protocols anti-covid-19 i per això es limitarà a sis comensals per taula, tal com indica la normativa.

“La Ribera d’Ebre és una zona de producció molt important de la DO Tarragona i els cellers d’aquesta comarca estan treballant de valent per presentar els seus productes també a la zona on s’elaboren”, assenyala Vicenç Ferré, president de la DO Tarragona, que es mostra molt satisfet per la iniciativa del Consell Comarcal i la col·laboració entre tots dos organismes, una col·laboració que s’espera que pugui materialitzar-se amb altres projectes en el futur. Per la seva banda, Gemma Carim, Presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre destaca “la implicació i entusiasme amb el qual s’ha acollit la iniciativa a la comarca”. “Els cellers de la Ribera tenen gran pes dins de la DO Tarragona i el fet que sis restaurants s’hagin involucrat és un pas endavant amb la difusió dels nostres productes locals”, afegeix. Cal recordar que la DO Tarragona la formen una trentena de cellers de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i bona part de la Ribera d’Ebre.

Notícia elaborada pel Departament de Premsa i comunicació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre