NOVA EDICIÓ DEL MÈTODE GRÖNHOLM A LA RIBERA D’EBRE, UN PROGRAMA INNOVADOR PER LA RECERCA DE PERSONAL
Móra d'Ebre, 2 d'abril de 2019

Quatre candidats es presenten a la fase final d’unes proves gens convencionals que ha organitzat una important multinacional per seleccionar i incorporar un nou treballador a l’empresa. En la trobada, els aspirants demostraran a què estan disposats a renunciar i a què no per aconseguir la feina, en una situació que aflora sentiments, expectatives, objectius professionals, ambicions… Fins aquí l’argument d’una coneguda obra de teatre: El mètode Grönholm, que ha voltat per escenaris de tot el món i ha estat portada també al cinema.

Com en aquesta obra de Jordi Galceran i desprès de l’èxit aconseguit en la primera edició l’any passat, el projecte Ribera d’Ebre VIVA aposta per realitzar una nova edició del Mètode Grönholm a la Ribera d’Ebre. una dinàmica de selecció de personal basada en les competències, mitjançant un enfocament pràctic. El programa ofereix a les empreses riberenques la possibilitat de millorar la recerca de persones quan es vol cobrir una vacant. Aquesta acció forma part de la tasca de suport a l’activitat empresarial i la diversificació econòmica de la comarca que impulsa  Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Al 2018, la primera vegada que es va dur a terme aquest programa, les empreses que hi van participar destaquen que “els va servir per pendre conciència de la importància de reflexionar sobre quina és la necessitat real que té cada empresa abans de contractar, i que gràcies a la  sessió grupal,  van poder visualitzar clarament que sovint una persona pot ser molt bona per una cosa i un altre, per una altra cosa; trencant així la creença que qualsevol persona pot fer qualsevol feina, per molt senzilla que a vegades  pugui semblar”, comenta la tècnica comarcal Montserrat Ramon.  Les empreses van valorar la globalitat del programa amb una puntuació mitjana de 3.6 sobre 4, i el 75% recomanaria a una altre empresa que hi participés.

mètode grölhom a la Ribera d'Ebre, selecció competències

Trobar la persona més adequada per a l’empresa.

Les empreses riberenques que vulguin formar part d’aquest programa de selecció participaran en un cas pràctic en el qual simularan que busquen una persona per treballar a la seva empresa. L’experiència els servirà d’exemple per poder després aplicar-la en la recerca d’altres perfils. Hi ha plaça per a cinc empreses de la comarca i el termini per apuntar-se finalitza el 3 de maig.

Entre els mesos maig i juny, la tècnica comarcal de suport a l’empresa realitzarà un mapa ocupacional per a cada empresa participant, individualment, una eina que permetrà fer un estudi personalitzat de les seves necessitats i així conèixer les competències transversals que ha de tenir la persona que ha de cobrir el lloc de treball. Fins a la data, s’han fet més de 50 mapes ocupacionals dels perfils professionals més demandats per l’empresariat de la Ribera d’Ebre.

El cas pràctic es realitzarà a finals de juny, amb una sessió grupal en què es farà una simulació d’entrevista per competències per trobar la persona candidata idònia, utilitzant el mapa ocupacional i dinàmiques similars a les que es fan servir sobre l’escenari en l’obra El mètode Grönholm. Les persones que volen aconseguir el lloc de feina fictici seran participants del Dispositiu d’inserció sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA que estan en recerca activa de feina.

Un moment del treball conjunt realitzat amb les empreses que van participar el 2018

Les empreses de la Ribera d’Ebre interessades a participar en la nova edició  poden inscriure’s a través del formulari que trobareu a la web. Per a més informació, també podeu trucar al telèfon 977 401 851 Ext. 0157 i demanar per Montserrat Ramon, o al correu prospeccio@riberaebre.org.