ROGLES AVENTURA, ENCETA UN NOU PROJECTE A LA COMARCA A TRAVÉS DE LA TAULA COMARCAL DE TURISME DE LA RIBERA D’EBRE.
Móra d'Ebre, 18 d'abril de 2018

Rogles Aventura, és una empresa que es constitueix l’any 2006 a Flix com a societat limitada però els seus orígens es remunten a l’any 2000 a Barcelona, com a associació sense afany de lucre per a promocionar l’esport. Amb els anys, Raül Sabaté, soci i fundador de Rogles Aventura, s’adona del gran potencial que té la seva comarca natal, la Ribera d’Ebre, i torna cap a casa per començar a oferir serveis turístics.

Majoritàriament, l’empresa centra el 70% de la seva activitat diària en oferir rutes amb “kayak” pel Riu Ebre. Aquest, segons Raül Sabaté, és un dels grans al•licients que té la comarca quant a esports d’aventura, ja que “el Riu Ebre té unes característiques que no té cap altre riu de Catalunya. Per exemple, el Riu Noguera Pallaresa, no seria un riu apropiat per a persones que mai han provat el “kayak”, en canvi, l’Ebre, és un riu que et permet fer rutes en descens inclús per a gent no iniciada”.

Per això, un dels productes que ofereixen, i un dels més demandats pels seus clients, tant estranger com de l’àrea metropolitana de Barcelona, són rutes de 4-5 dies que van des de Flix fins a la mateixa desembocadura del Riu Ebre. Activitats sense monitors i pensades per a gent sense cap tipus d’experiència encara que, els responsables i monitors de Rogles Aventura, ofereixen tota la logística necessària, la formació i indicacions el primer dia per gent especialitzada, seguiment freqüent per telèfon i recollida, el darrer dia, al punt d’arribada.

Taula comarcal de turisme Rogles_Aventura

L’altre 30% dels productes turístics que ofereix l’empresa, són activitats en bicicleta pels principals actius de la Reserva Natural de Sebes (entre Flix i Riba-roja), la via verda a la Terra Alta, també rutes a peu pel GR99 (l’antic camí de Sirga), els massissos de Montsant o Tivissa i des d’aquest any la realització de rutes en bicicleta durant l’època de floració, una activitat que sorgeix en el marc de la Taula comarcal de Turisme del qual Rogles Aventura en forma part, com a representant de les empreses d’activitats d’aventura.

La Taula de Turisme reivindica els actius gastronòmics, culturals i de natura que ofereix la Ribera d’Ebre.

La Taula comarcal de Turisme, és un espai de treball dels agents públics i privats del sector turístic de la comarca de la Ribera d’Ebre, per al consens i la coordinació d’accions per al desenvolupament turístic de la comarca.

En els inicis de la Taula de Turisme, es plantegen quines són les prioritats de la comarca i quins són els seus principals atractius. “Gràcies a la Taula de Turisme, ens adonem que tenim uns grans actius turístics dels quals val la pena desplaçar-se fins a la Ribera d’Ebre per a conèixer-los”, segons explica Raül Sabaté. En les reunions que van mantenint, comencen a sorgir diferents punts com per exemple: el Castell de Miravet, la Festa de la Clotxa o el riu Ebre però entre 2014 i 2015, també s’hi posa un especial interès a la iniciativa de promocionar la floració dels arbres de fruita dolça, que converteix la comarca en una espectacular catifa de color rosat i blanc. Aquest projecte any darrera any, va agafant forma. Inicialment es comença informant a la gent del període en el que poden venir a la comarca per gaudir de la floració, i l’any 2016 es crea un mapa de floració i rutes de “touring” i l’ajuntament de Benissanet organitza les primeres rutes guiades a peu per a poder visitar els camps florits, fins esdevenir les rutes turístiques de floració actuals.

La Taula de Turisme prioritza la floració com un dels atractius turístics de la Comarca.

“La Taula de Turisme, quan es comencen a plantejar quins són els grans atractius de la comarca i les seves prioritats, una d’elles és la floració i així sorgeix la idea de potenciar-la fent rutes en bicicleta incloent-hi les rutes culturals”. Així es posa en marxa la idea de fer rutes en bicicleta, assequibles per a tothom i pensades majoritàriament per a un públic familiar i

Taula comarcal de turisme de la Ribera d'Ebre Rogles Aventura

que en el transcurs de la sortida pels camps de presseguers, d’unes dues hores de durada aproximadament, s’integressin els aspectes més culturals que ofereix la comarca, com per exemple: els refugis de la Batalla de l’Ebre o altres actius culturals i gastronòmics. D’aquesta manera, el visitant que bé de lluny, pot gaudir de moltes altres opcions i d’altres aspectes rics que ofereixen la Ribera d’Ebre.

Les rutes amb bicicleta durant la floració a la Ribera d’Ebre, un projecte que s’ha gestat durant el 2017 des de Rogles Aventura i l’Ajuntament de Benissanet, en el que també hi ha participat de manera activa Ribera d’Ebre VIVA aportant assessorament per a la creació d’aquest nou producte turístic, donant suport a la difusió de l’activitat per a donar-la a conèixer de forma conjunta amb la resta d’activitats relacionades amb la floració i la coordinació de les diferents activitats i rutes, ha vist la llum el primer trimestre de l’any 2018.

A causa del gran èxit i la molt bona acceptació que està tenint, Rogles ara es planteja desplegar per al 2019, un projecte similar amb l’Ajuntament de Miravet o Serra d’Almos i que faci créixer l’oferta turística existent. Un projecte, per cert, en estat embrionari però que té moltes possibilitats que vegi la llum gràcies a l’experiència tan positiva esdevinguda d’aquest primer any.