VISITEM VINEBRE I BAIXADA PEL RIU AMB LO ROGET AMB ELS COMERCIANTS DE LA RIBERA D’EBRE
Móra d'Ebre, 18 de maig de 2017

Ahir   dimecres,  va tenir lloc la primera de les sortides del 2017 amb els comerciants de la Ribera d’Ebre per conèixer el territori i el seu potencial turístic. Aquestes sortides s’emmarquen dins una sèrie d’actuacions previstes en el Pla de dinamització comercial de la Ribera d’Ebre 2017 amb l’objectiu de promoure el coneixement del territori per part dels comerciants. Aquestes sortides busquen crear llaços de col•laboració entre el sector comercial i turístic de la comarca, per tal de promocionar una oferta conjunta d’oci i producte de la Ribera d’Ebre.2017-05-17-PHOTO-00000183

En aquesta primera sortida de l’any, els comerciants han visitat Ascó i Vinebre. A Ascó els comerciants van poder conèixer el producte turístic el llaüt lo Roget d’Ascó, fent un recorregut amb el mateix fins al Pas de l’Ase. El llagut té una estètica similar al llaguts que fins fa unes dècades navegaven pel riu, essent la navegació el fil conductor que permet explicar la història de la navegació fluvial al riu Ebre.

Vinebre, van visitar el jaciment iberoromà de Sant Miquel de Vinebre. Acompanyats per una guia, els comerciants han pogut visitar les restes arqueològiques del establiment i 2017-05-17-PHOTO-00000181conèixer els seus principals valors. El jaciment està totalment condicionat per a la visita i disposa de senyalització informativa i interpretativa.

Aquestes sortides suposen una bona manera de conèixer el territori i els seus recursos turístics. De fet, els comerciants que van participar en l’any passat en alguna de les sortides van coincidir en destacar que les sortides suposen una bona manera de millorar la competitivitat dels seus negocis, ja que tots tenen clar que el seu futur passa per la professionalització del sector i per treballar de manera conjunta amb el sector turístic.

Les sortides estan impulsades des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre mitjançant el projecte Ribera d’Ebre VIVA, subvencionant pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.  A la tardor està previst realitzar una altre sortida per visitar altres indrets turístics de la Ribera d’Ebre.