LÍNIA D’AJUTS A COMERÇOS, SERVEIS, ARTESANIA I MODA 2017
Mora d'Ebre, 14 de setembre de 2017

El passat 6 de setembre  el CONSORCI DE COMERÇ, ARTESANIA I MODA DE CATALUNYA (CCAM) va publicar la convocatòria  per a la concessió de subvencions a les empreses de comerç, de serveis*, d’artesania i de moda, d’acord amb les  bases  de 25 de juliol.  A partir del 18 de setembre ja es podrà inciar el tràmit per sol.licitar-les; des de Ribera d’Ebre VIVA t’orientem en la tramitació, truca’ns al 977401851 o envian’s un correu prospeccio@riberaebre.org.

A continuació us detallem les 4 tipologies de programes que inclou, els quals s’han de realitzar de manera efectiva durant l’any 2017:

 • Programa per a la participació en activitats firals sectorials, multisectorials i professionals a Catalunya: participació com a expositor a les activitats firals inscrites en el Registre d’Activitats Firals d’acord amb la normativa firal catalana vigent durant l’any 2017.
 • Transformació digital: projectes que millorin el grau tecnològic de l’empresa en els següents àmbits:
  • Àmbit 1: Presència a internet: crear una pàgina web presencial amb l’objectiu de donar a conèixer l’empresa i els seus productes o serveis a la xarxa.
  • Àmbit 2: Xarxes socials: alta i gestió dels perfils corporatius a les principals xarxes socials. Àmbit 3: Comerç electrònic: crear la botiga online a partir d’un establiment físic.
  • Àmbit 4: Màrqueting digital: promocionar i comunicar a nivell online amb l’objectiu d’incrementar vendes, fidelitzar clients, crear marca…
  • Àmbit 5: Digitalització de l’establiment a peu de carrer: dotar a l’establiment físic de tecnologies digitals per aconseguir un avantatge competitiu.
 • Programa per a la nova implantació de comerços i millora comercial dels establiments:
  • Àmbit 1, recuperació dels locals buits: La compra, arrendament o concessió administrativa de locals. L’ús d’aparadors de locals tancats. La continuïtat de l’empresa comercial. L’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local.
  • Àmbit 2 reforma d’establiments: La reforma de l’establiment en parades de mercats municipals. La reforma de l’establiment de botigues a peu de carrer que tinguin una antiguitat mínima de 10 anys.
 • Promoció i comercialització dels productes artesans: Despeses de participació en exposicions, concursos i altres actuacions de promoció comercial o difusió destinades a millorar i diversificar la comercialització dels productes artesans de l’empresa beneficiària.

Per tal de resoldre dubtes sobre aquestes línies d’ajut s’han programat diverses presentacions arreu de Catalunya, 27/9 Tortosa i 26/9 Tarragona entre d’altres.

+Info  sobre la tramitació al web del CCAM a partir del 18/9.

Empreses de serveis*: Tallers mecànics. Serveis fotogràfics. Copisteries i arts gràfiques. Serveis de reparacions. Agències de viatges detallistes. Tintoreria i bugaderies. Perruqueria i salons d’estètica i bellesa. Bars i restaurants. Serveis de menjar preparat i catering.