EL PLE DEL CONSELL DE LA RIBERA D’EBRE APROVA EL PLA DE REACTIVACIÓ SOCIOECONÒMICA
Mora d'Ebre, 30 de setembre de 2021

El dimecres 29 de setembre el ple del Consell Comarcal va donar el vistiplau per majoria a l’aprovació del Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre. El document planteja els reptes de la comarca per promoure el desenvolupament en l’àmbit de la diversificació econòmica, la reindustrialització, la digitalització, la transició energètica i l’equilibri territorial, entre altres. Ara s’obre un període de vint dies perquè els grups polítics en representació al Consell, també qualsevol persona o entitat de la Ribera d’Ebre, puguin presentar esmenes. Un cop finalitzat el procés, el Pla es presentarà a la ciutadania.

Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal va destacar que “l’elaboració d’aquest pla ha estat fruit d’un treball transversal, amb la participació de tots els sectors implicats en el desenvolupament del territori”. “Estem contents, perquè ha estat un dels plans més participatius de Catalunya. És un document de consens, un pla pensat a curt, mitjà i llarg termini. No volem que es quedi en un calaix, perquè tenim molt clar que ha de ser la base per pensar les polítiques comarcals dels anys vinents”, va afegir.

El ple, també va aprovar per unanimitat una moció de rebuig al projecte de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) impulsat per l’empresa Forestalia. El text vol reforçar les al·legacions i informes jurídics, tècnics i ambientals que de manera conjunta han presentat set Consells Comarcals i trenta-cinc ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès afectats pel traçat d’aquest projecte privat que es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat juliol.

En la mateixa sessió també va rebre el vistiplau una moció contra l’increment de preus a l’electricitat. D’aquesta manera es vol instar el Govern de l’Estat perquè modifiqui el model econòmic del sector elèctric, ampliï la cobertura dels bons socials per pal·liar els efectes de l’augment dels costos i promogui la instal·lació de sistemes d’autoconsum, entre altres propostes. El ple també va votar per unanimitat altres mocions: una de condemna a les agressions i a la violència exercida contra les persones del col·lectiu LGTBI, una altra per denunciar la situació de les dones a l’Afganistan i, una tercera per demanar l’impuls i millora del sistema de Formació Professional a Catalunya.