ARRENCA EL SEMINARI EL CAFÈ DEL COMERÇ, UN CICLE QUE T’AJUDARÀ A TREURE TOT EL PROFIT AL TEU NEGOCI
El proper dia 9 tindrà lloc la primera de les sessions d’El Cafè del Comerç, un cicle de xerrades que al llarg de 5 mesos mirarà de mostrar als assistents casos de bones pràctiques en diferents àmbits del sector comercial. Aquest seminari, organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a través del projecte Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, té com a objectiu principal dotar als establiments de la comarca d’eines que els facin més competitius, perquè puguin esdevenir una font de creació de llocs de treball i de riquesa al territori.
Un altre dels objectius importants d’aquest cicle és donar la possibilitat als comerciants de crear contactes i sinergies, així com conèixer a especialistes del sector que els puguin orientar mitjançant exemples d’utilitat pràctica i idees i continguts útils per al seu dia a dia. Tot amb un enfocament eminentment pràctic i participatiu.
La primera de les sessions del cicle (9 de juny a les 15h al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Móra d’Ebre) estarà dedicada a la normativa comercial, un tema fonamental per al sector, ja que existeix una gran quantitat de lleis, decrets i normes que dificulten el seu coneixement en profunditat, tant pel que fa als empresaris com a la protecció del consumidor. En aquesta sessió, Montse Barceló Morera, cap de secció de Comerç i Turisme a les Terres de l’Ebre, i Xavier Bayerri Rosa, cap de l’Àrea de Consum de les Terres de l’Ebre, seran els encarregats de desgranar aquells aspectes més importants de la normativa que és important conèixer, a més de resoldre les dubtes jurídiques que puguin sorgir al llarg de la trobada.
El mes de juliol serà el torn de les tecnologies de la informació i la comunicació específiques per al comerç. Xarxes socials, Apps mòbils… aplicades al sector comerç per treure’n el màxim profit. Sole G. Insua, sòcia-directora de PcatS Comunicació serà l’encarregada de mostrar als assistents els recursos disponibles així com la millor manera de gestionar el temps per poder-hi dedicar una estona al llarg de la setmana.
La marca del comerç serà el títol de la sessió que arribarà passat l’estiu, al mes de setembre. Treballar la identitat, el posicionament i la diferenciació són instruments bàsics per a crear marca, la base del màrqueting. Però, com es treballa la marca del comerç de proximitat? Pep Navarro, aparadorista i director de PuntiApar, ens mostrarà diferents tècniques per construir imatge de marca i que aquesta sigui sòlida i duradora en el temps.
I un cop tinguem la nostra imatge de marca construïda, arriba el moment de la publicitat. Màrqueting de guerrilla per al comerç tradicional, és a dir, tècniques de màrqueting a l’abast de tothom, que destaquen per la seva baixa inversió i un resultat real bastant positiu. A l’octubre, Mercè Pinto i Carme Peix sòcies i directores de l’empresa Hidra Publitat, seran les encarregades de descobrir-nos com dur a terme aquestes accions de dinamització en el punt de venda de manera ràpida i eficaç.
I com a punt final a aquest cicle, el mes de novembre serà el moment de posar cara i ulls a empresaris d’establiments comercials de petit format que han sabut aixecar les seves empreses des de zero, amb pocs recursos però amb un tarannà positiu i una mentalitat oberta al canvi que els ha ajudat a ser sinònim d’èxit. Ells ens parlaren sobre els seus negocis, els inicis i com han arribat fins aquí. Sense dubte, la millor manera d’acabar aquest cicle que, segur, resultarà molt enriquidor per a tots aquells que en vulguin formar part.