EL PRIMER CAP DE SETMANA D‘OCTUBRE TORNA BENVINGUTS A PAGÈS, UNA OPORTUNITAT DE CONÈIXER EL DIA A DIA DE LES EXPLOTACIONS AGROALIMENTÀRIES DE LA RIBERA D’EBRE
Mora d'Ebre, 14 de setembre de 2021

Els dies 2 i 3 d’octubre tindrà lloc el Benvinguts a Pagès, un cap de setmana que permet a la ciutadania conèixer l’origen dels productes que consumeixen i experimentar la vida a pagès.  

La festa de Benvinguts a Pagès recupera la presencialitat i comptarà amb la participació de cinc explotacions de la Ribera d’Ebre que obren les seves portes de forma gratuïta amb l’objectiu d’establir una relació de confiança entre els pagesos i pageses i la ciutadania i la fidelització de nous públics. Les explotacions que participen del Benvinguts a Pagès són la Formatgeria Laura, l’Hort de Maso, la Cistella de l’Ebre, la Granja de Flix i el Molí de RuéDurant aquest cap de setmana, els productors i les productores participants obriran les portes de les seves explotacions per mostrar el seu treball i la qualitat dels seus productes a través de visites gratuïtes on es podran degustar els productes que produeixen o elaboren i comprar formatges, fruita, olis, verdures i vins sense intermediaris. L’oferta es complementa amb la participació d’allotjaments rurals i establiments de restauració que aposten pels productes locals. 

Imatges del BaP 2019

Aquest any Benvinguts a Pagès s’adapta a la situació de pandèmia i per això serà obligatori fer la reserva prèvia de les visites gratuïtes a les explotacions a través de la pàgina web. En paral·lel, es respectaran les mesures de seguretat i prevenció vigents en cada moment en què destaquen l’ús de la mascareta, el rentat de mans i la distància de seguretat durant les visites.

Visites turístiques a productors i productores i venda de proximitat tot l’any

L’activitat Benvinguts a Pagès creix i es consolida amb una oferta estable i permanent durant els 365 dies de l’any. El nou projecte recull una demanda del sector i ofereix visites de pagament per apropar el dia a dia de l’activitat agrícola a famílies, escoles i ciutadania en general durant tot l’any, donant continuïtat a l’esdeveniment de Benvinguts a Pagès. Un total de cinc explotacions de la Ribera d’Ebre que es poden visitar durant tot l’any en el marc d’aquesta activitat.