ELS EMPRESARIS DE LA FRUITA, A L’EQUADOR DEL SEU VIATGE DE PROSPECCIÓ COMERCIAL

viatge_fruita_7

Móra d'Ebre, 13 d'abril de 2016

L’expedició d’empresaris de la fruita dolça de pinyol de la Ribera d’Ebre es troba en el seu punt mig. Aquestes primeres 24 hores transcorregudes al nord d’Itàlia han estat molt productives i s’han establert bones relacions amb empreses del sector italià.

Els empresaris, acompanyats de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i de la directora del projecte Ribera d’Ebre VIVA, Pili Carballo, han visitat el Mercat Central de fruita i hortalisses de Bolonya i s’han entrevistat amb Wainer Marzola, de Spreafico, empresa de distribució de fruita per al nord d’Itàlia i Europa, i coneixedors de l’excel·lent qualitat de la fruita dolça de pinyol de la Ribera d’Ebre.

Una altra de les trobades interessants ha estat amb Conad, una associació cooperativa ubicada també a la ciutat de Bolonya, i que compta amb 17 centres de distribució de fruita, aglutinant un total de 3.000 botigues a tota Itàlia.

Els empresaris han visitat també Coop, una cooperativa de consumidors creada fa 150 anys, i que actualment és la primera distribuïdora de fruita dolça de pinyol a Itàlia, concentrant el 20% de la quota de mercat de les cadenes de supermercats.

La conclusió després d’aquestes entrevistes és que a Itàlia es preveu que, a curt-mig termini, augmentin les importacions de fruita dolça de pinyol d’Espanya com a conseqüència de l’envelliment dels productors italians i les dificultats en el relleu generacional. Una bona oportunitat per a la comarca de la Ribera d’Ebre i els seus productors.

Finalitzada aquesta primera etapa a Bolonya, avui és el torn de Milà, a on també visitaran el Mercat Central i s’entrevistaran amb diferents empreses. Al vespre arribaran a Viena on demà finalitzarà el viatge després de trobar-se amb tres empresaris de la zona.

+ Informació