LA POCAVERGONYA ATERRA A BARCELONA
Móra d'Ebre, 15 d'abril de 2016

Dilluns 18 tindrà lloc a Barcelona la presentació de La Pocavergonya, el nou vi nascut de la col·laboració de quatre productors de la Ribera d’Ebre en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA: Molí de Rué (Vinebre), Vins i Olis Suñer (Ginestar), Celler Pedrola (Miravet) i la Cooperativa Agrícola Sant Jaume (Benissanet).

L’acte de presentació se celebrarà a The Clandestine Gallery (carrer de Lancaster, 10) i arrancarà a les 19h amb un showcooking de la mà del cuiner amb Estrella Michelin, Jeroni Castell. El xef presentarà dues propostes gastronòmiques per maridar amb La Pocavergonya. Tot amb un marcat accent de les Terres de l’Ebre. La presentació té com a objectiu donar a conèixer el projecte a professionals i prescriptors de la demarcació de Barcelona, per tal d’aconseguir presència en la restauració i comerç de la capital i rodalies.

La Pocavergonya: El projecte

La Pocavergonya és un projecte col·lectiu dissenyat per posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i per seduir al segment de consumidor més jove. Es va gestar ara ja fa més d’un any des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i s’emmarca en el projecte ocupacional i de desenvolupament local Ribera d’Ebre VIVA – Treball a les 7 comarques. L’objectiu principal de l’acció va ser la de donar una millor sortida al gruix de volum de vi produït a la comarca, i aconseguir així créixer en el segment de les gammes mitges altes per, en una fase posterior, estar presents a les gran ciutats amb més consum de vi.

lapocavergonyaEl projecte, fruit de la col·laboració públic-privada, ha aconseguit la col·laboració entre diversos empresaris de la comarca. Els quatre cellers implicats han treballat sota la direcció de la sumiller Sònia Farran, Nas d’Or Catalunya 2008, i la certificació de la Denominació d’Origen Tarragona. El resultat final és un vi blanc, fresc, divertit i jove, molt innovador a la zona, concebut per als consumidors més joves i molt especialment per al públic femení. La producció estimada per aquest 2016 és d’11.000 ampolles, i es farà en dues fases.

Aquesta acció, exemple  de foment de la competitivitat del sector vitivinícola, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, i finançada pel Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.