El titular d’Empresa i Treball participa en un acte a Benissanet per explicar com es repartiran els recursos del Fons de transició nuclear aquest 2024

Móra d’Ebre, 6 de febrer de 2024

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent Ramió, en el marc de la visita territorial a les Terres de l’Ebre, ha participat aquest dilluns en un acte a Benissanet per explicar les novetats del Fons de transició nuclear i el repartiment dels recursos corresponents a l’exercici del 2024.

“El Fons de transició nuclear és una oportunitat única per a les Terres de l’Ebre i volem que les empreses, autònoms i emprenedors l’aprofitin”, ha explicat el titular d’Empresa i Treball, que fa una crida a què es presentin projectes. “El Govern vol acompanyar les empreses, volem afavorir un model econòmic i productiu per generar oportunitats”, ha destacat Torrent.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero Escrivà, ha mostrat la seva satisfacció per la presència del conseller a la comarca “per explicar el que ja és una realitat”. “Fins ara el Fons nuclear ha estat vinculat als ajuntaments i ara, per fi, és una realitat a les empreses. Una realitat per les empreses industrials, que són el principal factor de dinamització econòmica, però no només, també per les empreses del sector agrícola o turístic”, ha explicat Barbero, qui ha conclòs que “per això estem avui a Benissanet, perquè es percebi clarament que, més enllà de reforçar el sector industrial, el fons arribarà a tots els sectors econòmics del nostre territori”.

Francesc Barbero, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Aquest 2024 més del 50% dels recursos es destinaran a ajudes a projectes empresarials en convocatòries de la Generalitat, adaptades a la realitat territorial dels municipis afectats i focalitzades en els sectors identificats com a generadors d’ocupació i d’impacte econòmic. En aquest sentit, es distribuiran els fons en línies d’ajuts de la Generalitat, principalment en les subvencions a inversions empresarials d’alt impacte, en ajuts a noves oportunitats de negoci, en ajuts al sector primari i en ajuts al turisme i allotjament rural.

A partir de l’abril, es publicaran les línies d’ajuts que, principalment, subvencionaran inversions empresarials d’alt impacte, noves oportunitats de negoci, sector primari, turisme i allotjament rural. Pel que fa a les inversions d’alt impacte al territori, es flexibilitzaran els requisits actuals, amb llindars mínims d’inversió més baixos i intensitats d’ajuda més elevades, tant per generar nous llocs de treball com per a actius fixos com ara l’adquisició de sòl industrial.

També s’adaptarà la línia d’ajut per detectar i implementar noves oportunitats de negoci, destinada a millorar la competitivitat, les polítiques d’innovació i la comercialització d’activitats empresarials i negocis establerts, amb cofinançament per a plans estratègics i recursos per fer-los realitat, com també una modalitat per atreure nova activitat econòmica que generi ocupació de qualitat.

Núria Morera, alcaldessa Benissanet

Pel que fa al sector primari, les convocatòries que actualment formen part de l’activitat habitual del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural tindran recursos addicionals als territoris de les àrees nuclears per millorar la competitivitat de les explotacions agràries.

Per últim, també es prioritzaran projectes turístics, amb suport directe al desenvolupament de nou allotjament i producte turístic vinculat a l’enogastronomia. La resta de recursos es destinaran a finançar projectes locals i per acompanyar als projectes empresarials del Fons de Transició Nuclear.

“Desplegarem totes les eines que tenim per fer tot l’acompanyament necessari”, ha assegurat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, que ha apel·lat a la “corresponsabilitat” i al “consens” per desplegar els fons.

“El Fons de transició nuclear és una oportunitat per generar ocupació i activitat econòmica  als nostres pobles que hem d’aprofitar, serà un punt d’inflexió i, confiem, un abans i un després en l’estructura socioeconòmica de les nostres comarques”, ha reblat Salvadó.

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball. 


Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. 


Francesc Barbero, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Noticia redactada pel servei de premsa del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre