LES BOTIGUES DEL MEU POBLE – RIBERA D’EBRE VIVA TREBALLA EL COMERÇ DE PROXIMITAT A LES ESCOLES

Des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’ha començat a implementar aquest any el “Pla de dinamització del comerç a la Ribera d’Ebre”, pla consensuat i validat pel conjunt de comerciants i presidents de les associacions de comerciants que formen part del Grup de treball comarcal del sector comercial.

El “Pla de dinamització del comerç a la Ribera d’Ebre” es realitza en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA i inclou un conjunt d’actuacions a dur a terme durant el període 2016-2019. Una de les accions que s’estan duent a terme durant aquest darrer trimestre de 2016 és una acció de sensibilització als nens de 3r i/o 4rt  de primària de les escoles dels municipis de Flix i Rasquera: Les botigues del meu poble”. Aquesta actuació té una durada de 4 hores que es reparteixen en dos dies, el primer dia es fa un taller a l’escola i el segon es fa una visita a les botigues del seu municipi.

Ahir es va iniciar l’activitat amb un taller a l’escola de Rasquera amb 13 alumnes de 3er i 4rt de primària. Els alumnes van treballar unes fitxes que els van permetre conèixer una mica més l’ofici de botiguer i van reflexionar sobre la importància de tenir comerç  al seu  municipi. Al final del taller, van fer un joc on havien de fer de botiguers.

Aquesta acció te per objectius promoure el comerç de proximitat, fer visible el paper del comerç com a eix vertebrador dels pobles i fer reflexionar els nens sobre les tasques associades a l’ofici de botiguer.

El “Pla de dinamització del comerç a la Ribera d’Ebre” està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.