PRIMERA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE TREBALL DEL PROJECTE DE DESENVOLUPAMENT TURÍSTIC DEL GR-99
El passat 22 de setembre va tenir lloc la primera reunió de la Comissió de treball del projecte GR-99 o Camí Natural de l’Ebre, a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a Móra d’Ebre.
Aquesta comissió de treball està formada per representants públics i privats de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, tots ells vinculats i amb responsabilitats en l’àmbit del turisme. Concretament formen part de la Comissió representants dels quatre Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre, del Patronat de turisme de la Diputació de Tarragona, de l’Agencia Catalana de Turisme, dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a les Terres de l’Ebre, del COPATE organisme tècnic que gestiona la Reserva de la Biosfera, del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, dels dos parcs naturals de Terres de l’Ebre i de l’associació d’empresaris turístics XATSEBRE. La reunió va comptar amb tretze assistents i va ser presidida per Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre
La comissió ha de fer el seguiment de la implementació de l’acció “ Assistència tècnica per a la implementació d’un pla d’acció de desenvolupament turístic en base al GR-99”. Aquesta acció es desenvolupa en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, Projecte “ Treball a les 7 Comarques”. El GR-99 o Camí Natural de l’Ebre una ruta que uneix tots els territoris per on transcorre el riu al llarg de 930 kms. L’objectiu final és convertir el riu Ebre en un actiu turístic de primer ordre dels territoris on transcorre, tal com passa amb alguns dels grans rius europeus com el Danubi, el Roina o el Loira. El primer pas és treballar conjuntament els trams catalans (del 36a al 42) i les vies de interconnexió, com la Via Verda, el Camí de Sirga, altres GR, etc.
Actualment, l’activitat turística a l’entorn de l’Ebre, especialment aquella vinculada al senderisme, cicloturisme, pesca i navegació fluvial, ja representa una font d’ingressos important per a les empreses turístiques de les Terres de l’Ebre. Aquestes activitats es solen portar a terme fora de la temporada d’estiu, i per tant tenen una capacitat de desestacionalització important.
A partir d’aquí, s’inicia una sèrie d’accions per estructurar aquest projecte i donar-lo a conèixer a les parts implicades de les altres sis comunitats autònomes espanyoles i a la població en general, així com avançar en l’estratègia de creació de producte a l’entorn del GR-99 o Camí Natural de l’Ebre, molt especialment en els trams catalans.