LA MARCA ‘DEGUSTA RIBERA D’EBRE’ PROMOCIONA DEU EMPRESES AGROALIMENTÀRIES A LA FIRA ÀPAT TARRAGONA
Mora d'Ebre, 11 de juny de 2021

Amb aquesta acció, el Consell Comarcal vol impulsar els productes agroalimentaris de la comarca i la seva venda de proximitat

Durant els dies 11, 12 i 13 de juny deu productors d’oli, vi, mel, pastes, safrà i cervesa de la Ribera d’Ebre participen a Fira ÀPAT Tarragona, amb l’objectiu d’impulsar el producte agroalimentari que es produeix i s’elabora a la comarca i la seva venda de proximitat. Per això hi van conjuntament per primera vegada, en un mateix estand del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i sota el paraigua de la marca Degusta Ribera d’Ebreel segell creat fa uns mesos dins del projecte Ribera d’Ebre VIVA i impulsat pel Consell Comarcal.”El potencial del sector agroalimentari de la comarca està en creixement, tenim productes d’una gran qualitat que són el fruit de la nostra terra. Aquest cap de setmana ajudarem a fer que es coneguin i es consumeixin. La nostra aposta per promocionar el producte local és clara, per això estarem presents com a comarca a la Fira Àpat”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal.

Fira ÀPAT  és una fira d’alimentació i gastronomia catalana nascuda a Barcelona l’any 2015, en la qual productors i elaboradors agroalimentaris catalans de qualitat presenten els seus productes. Enguany la fira arriba per primer cop a Tarragona, i per això, durant els dies 11, 12 i 13 de juny, el Recinte Firal de Tarragona s’omplirà de productes alimentaris de proximitat, que són garantia de seguretat i qualitat. D’aquesta manera, el certamen vol ajudar petites explotacions familiars, agràries i ramaderes per aconseguir un coneixement més directe de la procedència dels aliments que es consumeixen.

Entre les activitats previstes a la fira, destaca el showcooking monogràfic de productes de la Ribera d’Ebre previst per diumenge 13 a les 17.30, en el qual Roger Vizcarri Ars, xef de l’Hostal Gastronòmic La Creu de Móra d’Ebre cuinarà plats singulars amb els productes de la Ribera, com la clotxa o fruites de temporada com la cirera. L’accés al recinte és gratuït amb reserva d’entrada al web https://fira-apat.cat/.

Enguany, els productors de la comarca que participen són:

 • AGRÍCOLA SANT DOMINGO DE RASQUERA (Rasquera). Oli d’oliva verge extra de varietat farga, morruda, fulla de salze, reguers, empeltre i arbequina.
 • GRUP NATURA FREIXE (Flix). Oli d’oliva verge extra i ecològic
 • OLEUM NATURALE (Rasquera). Oli d’oliva verge extra d’arbequina de producció ecològica.
 • BIOPAUMERÀ (Rasquera). Vins ecològics de les varietats de cabernet sauvignon i garnatxa negra.
 • MOLÍ DE RUÉ (Vinebre). Vins de les varietats macabeu, garnatxa, moscatell i syrah, vimblanc i vi dolç.
 • VINS I OLIS SUÑER (Ginestar). Vins monovarietals de les varietats merlot i macabeu.
 • MEL SOMPER (Riba-roja d’Ebre – Flix). Mel i derivats, vinamelagre de mel tradicional, ecològic i de poma, hidromel i xocolates
 • LES PASTES DE LA ROSER (Garcia). Pastes i pastissos tradicionals (ensaginades d’ametlla, carquinyols i coca d’avellanes)
 • SAFRÀ PAUMERÀ (Rasquera). Safrà i derivats com licor de safrà (crema de safrà, pastissets, mel de safrà, oli i vinagre de safrà)
 • GRUP NATURA FREIXE (Flix). Cervesa amb tocs de menta i regalèssia
 • CERVESA GINESART (Ginesart). Licor de cervesa.

Notícia elaborada pel Departament de Premsa i comunicació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre