Pescaporta Distribucions, S.L. millora la selecció de personal amb l‘ajuda de Ribera d’Ebre VIVA.

Pescaporta Distribucions, S.L., és una empresa situada a Vinebre fundada l’any 1987 quan els dos germans Eduard i Toni Porta, la constitueixen i on quatre anys més tard, el 1991, s’incorpora també la seva germana Mari Carme com a sòcia. Però molt abans, la mare de Toni i Eduard, ja va començar a comercialitzar peix fresc a la botiga de queviures que tenien i, amb els anys, a Eduard li ofereixen la possibilitat de formar-se per conèixer el món de la llotja i baixar a Sant Carles de la Ràpita a comprar el peix fresc cada dia. D’aquesta manera comencen a subministrar també peix fresc a altres botigues de la zona, arribant a tenir-ne més d’una trentena en pocs anys. L’any 1997, després de diverses ubicacions de l’empresa i d’un procés d’ampliació de productes, s’instal·len a l’actual nau, al polígon industrial de Vinebre.

Amb aquestes dècades, Pescaporta Distribucions, S.L. aconsegueix arribar a tota la comarca de la Ribera d’Ebre però també a la resta de les Terres de l’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Baix Aragó, Les Garrigues i expandint-se darrerament fins al Camp de Tarragona i, això, ho aconsegueixen en un procés de fidelització basat amb l’honestedat, la serietat, un personal que està pendent dia a dia dels clients, però sobretot, la constància d’anar cada dia des de Vinebre fins a Sant Carles de la Ràpita a buscar el peix fresc directament de llotja i que, abans que aquest peix arribi a les instal·lacions de Pescaporta Distribucions. S.L., cadascun dels seus clients ja poden realitzar la comanda. D’aquesta manera el peix arriba en mans del consumidor final amb molt poques hores de diferència des de la pesca fins al consum.

De la comercialització de peix fresc a la gran selecció de productes congelats.

Ofereixen també una línia de productes congelats molt àmplia com per exemple: verdures, pa precuinat, fruita congelada o des de gener de 2017, la distribució de productes de la marca Frigo, empresa que va contactar amb ells directament per a poder arribar a un acord de representació i distribució.

En aquestes dècades, Pescaporta Distribucions, S.L. ha passat per tot un procés d’expansió però també ha sabut i ha tingut la capacitat d’adaptar-se a les necessitats reals del mercat, com per exemple empaquetant i congelant peix i marisc sota la seva pròpia insígnia o incloure en les seves instal·lacions una cuina-bufet per fer demostracions i tasts de nous productes als seus clients i, això, entre d’altres, ha esdevingut que avui sigui una empresa de referència a les Terres de l’Ebre.

Sabent que hi ha persones que es formen en temes específics i que possiblement encaixen en les necessitats de la nostra empresa, tenim clar que utilitzarem els serveis que ofereixen des de Ribera d’Ebre VIVA”.

En part d’aquest procés d’adaptació, han utilitzat els serveis del Dispositiu Ribera d’Ebre VIVA, amb qui s’ha establert una cooperació en alguns aspectes claus com per exemple, la selecció de personal.

Mari Carmen Porta, sòcia de Pescaporta Distribucions, S.L., comenta “… ara entenem el que ofereixen des de Ribera d’Ebre VIVA i comencem a tenir una relació més estreta amb el Consell Comarcal. Fins ara, no enteníem com podien ajudar-nos però a partir de la cooperació que hem mantingut,  sabem que podem fer qualsevol consulta que ens ajudarà a ser més competents i si ells no ens poden ajudar directament, sabem que ho faran indirectament.”

I és que en una de les accions formatives de Ribera d’Ebre VIVA, Pescaporta Distribucions, S.L. va explicar a les persones que s’estaven formant com a mossos de magatzem, quines eren les tasques i responsabilitats que tenia un mosso de magatzem en el seu dia a dia tot visitant les instal.lacions de l’empresa.

Mari Carmen, també explica que, a partir d’aquests fets, s’ha creat una relació molt més propera entre Ribera d’Ebre VIVA i ells i saben que, a partir d’ara, poden comptar amb el seu suport, per exemple, en la selecció de personal que, prèviament s’ha format

o que rep ajuda del Dispositiu alhora de buscar feina: “Fins ara contractàvem donant veus entre coneguts i familiars però sabent que hi ha persones que es formen en temes específics i que possiblement encaixen en les necessitats de la nostra empresa, tenim clar que utilitzarem els serveis que ofereixen des de Ribera d’Ebre VIVA”.

A finals de l’any passat, es va incorporar a fer pràctiques un dels alumnes del curs de mosso de magatzem. Unes setmanes més tard, Pescaporta Distribucions, S.L., utilitza els serveis d’intermediació laboral del Dispositiu Ribera d’Ebre VIVA per cobrir una vacant. En el procés de selecció identifiquen les competències transversals que ajuden a preparar una entrevista més acurada per part de l’empresa, ja que, aquestes competències transversals, ofereixen una visió molt més enllà del currículum vitae i ajuden a l’empresari a detectar habilitats i aptituds laborals de la persona demandant. Aquestes habilitats i aptituds laborals es poden detectar mitjançant els mapes ocupacionals, una altra eina que ofereix el Dispositiu.

Pescaporta Distribucions, S.L. és una de les empreses que després de la primera presa de contacte amb Ribera d’Ebre VIVA, veuen tot un potencial al seu abast i veu com el Dispositiu treballa i es preocupa tant de les persones en recerca de feina com del teixit empresarial “Ribera d’Ebre VIVA s’està apropant tant a les persones que busquen feina, oferint-los cursos de formació, com a les empreses que busquem personal o suport en la consolidació. Abans veia el Consell Comarcal com una institució que fins i tot et feia respecte i por entrar-hi i ara la veig com una institució que s’està apropant a la ciutadania, ja siguin empresaris com treballadors”. A partir de la primera presa de contacte, es van adonar de com i de quina manera Ribera d’Ebre VIVA pot ajudar en els processos interns i decisions que hagin de prendre perquè aquests siguin més acurats i més encertats i expliquen que no deixaran de fer servir els serveis perquè ho veuen com un suport incondicional per a ells i per a qualsevol empresa de la Comarca de la Ribera d’Ebre.