BOTIGUERS DE LA RIBERA ES FORMEN AL CONSELL PER APRENDRE A FER UN BON APARADOR.
Seminari d'Aparadorisme.

La especialista en aparadorisme, Mónica Pla, ensenyant alguns dels materials que es poden utilitzar.

Móra d'Ebre, 1 de març de 2018

Cada migdia de dimarts i dijous, i fins a finals del proper mes de març, la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre es converteix en un laboratori d’idees i aprenentatges per als comerciants de la comarca. Una vintena de botiguers riberencs participen en el seminari d’Aparadorisme organitzat en el marc del  projecte Ribera d’Ebre VIVA. L’objectiu és formar-los i donar-los eines per avançar en la professionalització dels seus negocis, i també del sector comercial de la comarca.

En total seran vuit sessions, de 2,5 hores de durada, en les quals els comerciants aprendran noves tècniques i materials per fer un bon aparador a les seves botigues, de la mà de la reconeguda especialista en aparadorisme i interiorisme Mónica Pla. Durant el taller posaran en pràctica el que aprenen en les classes més teòriques, i l’objectiu és que després ho posin en pràctica a l’entrada dels seus negocis.

Imaginació, innovació i creativitat

Aquest seminari va començar el 20 de febrer i en cada una de les sessions dóna conèixer als seus participants tècniques, materials i recursos que poden utilitzar en els seus aparadors. I és que “un bon aparador és una combinació entre material i producte, han d’anar els dos alhora, no pot ser un més que l’altre”, explica Pla, que també confirma que l’aparador s’ha de mirar com una eina comercial i artística, ja que és la primera imatge que els comerciants donen del seu establiment. La segona setmana de curs, per exemple, treballen la creativitat, un aspecte molt important en aquest àmbit, perquè “no es pot tenir sempre el mateix aparador, s’ha de canviar segons l’època de l’any o aprofitant dates especials”, diu Pla.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, donant la benvinguda als comerciants assistents al seminari.

Bon ambient i treball en equip dels comerciants

A l’entrar a la sala del Consell on fan les sessions es respira un bon ambient, companyia i treball en equip. La vintena de comerciants que assisteixen s’ho passen bé, mentre que aprenen aspectes relacionats amb el seu negoci. Ho expliquen la Teresa Trillo, del Taller de ceràmica Teresa Trillo de Garcia; la Jennifer Almagro, de la botiga de puericultura i premamà Carmina Borrell de Móra d’Ebre; i la Lourdes Salvadó, de l’Estanc-Llibreria Can Solfa d’Ascó. Elles van formar un dels equips de treball en la pràctica de la primera setmana, i diuen haver après molt: “Nosaltres som més tradicionals i venint aquí podem donar un aire nou als aparadors”, coincideixen, entre somriures, i continuen explicant: “A més, s’ha d’innovar i a l’hora de fer-ho, gairebé tot s’hi val”.

En alguns casos ja han fet abans formació en el marc del Ribera d’Ebre VIVA. Lurdes Casadó, de l’Estanc Arts de Móra la Nova, no és la primera vegada que assisteix a un seminari al Consell Comarcal. Assegura que participa “amb ganes d’aprendre noves tècniques, materials i idees”. Ella està encantada amb la formadora d’aquest seminari, ja que “transmet inspiració, dóna eines, materials i ens és de gran ajuda”. També treballen altres tècniques que a la Jennifer, la Tere i la Lourdes els han semblat molt interessants, expliquen després de caminar per la sala i fer tècniques de relax. “Les idees s’agafen amb el cos i no amb el cap”, segons Mónica Pla.

La Lourdes (a l’esquerra), la Jennifer (al centre) i la Teresa (a la dreta), fent el seu fons d’aparador.

La Lurdes ( a la dreta) amb el seu grup fent la composició del fons d’aparador.

La formació forma part de les actuacions previstes en el Pla de Dinamització Comercial de la Ribera d’Ebre 2016-2019, en marxa, i que també ha suposat la creació de la marca Pobles Vius. El primer dia, en la benvinguda al curs, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, va animar als comerciants a continuar lluitant pels seus negocis, posant en valor el paper del comerç de proximitat i la vida que dóna als pobles.

El projecte Ribera d’Ebre VIVA està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.