2013 – FRUITA DOLÇA
Projecte per augmentar la facturació com a proveïdor de primer nivell en fruita de pinyol

Una de les estratègies de futur prioritzada pel conjunt d’empresaris del sector és ser proveïdor de referència per als supermercats i cadenes de fruiteries d’àmbit català i de l’estat espanyol amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector i, per tant, la seva rendibilitat, fet que afavorirà a la consolidació i creixement de les empreses i en conseqüència a mantenir i generar llocs de treball al territori.

Per assolir aquest repte, durant el 2013 es dóna suport a les empreses de fruita dolça de pinyol de la comarca en:

a) La identificació dels principals criteris de compra dels potencials targets de fruita dolça de pinyol a nivell nacional.

b) La priorització d’aquelles empreses de major interès pel conjunt d’empresaris fructícoles de la Ribera d’Ebre.

c) Realitzar entrevistes  a les empreses de fruita dolça de pinyol, generalistes i especialistes, catalanes i/o fora de Catalunya, que es detallen a continuació: Frescuore, SuperVerd, Punt Fresc, Miquel Alimentació, Mas i Mas Supermercados, Casa Ametller, Servifruit Gomab, Sorli Discau, Condis, Frutas Nieves, Grupo El Arbol i Bon Preu.

d) Realitzar una Jornada de networking entre compradors i proveïdors de fruita dolça de pinyol, que va tenir lloc el 17 de juny del 2013 amb l’objectiu de que els productors poguession conèixer de primera mà els principals criteris de compra, així com, poder engegar accions comercials amb potencials clients.

Un dels resultats més destacables va ser els acords de col·laboració futura entre els compradors i els productors de la Ribera d’Ebre.