2022 – INDÚSTRIA
Assistència tècnica per la identificació de projectes de cooperació en l’àmbit de la transformació agroalimentària

Des de finals del 2020, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre impulsa el Pla de Reactivació Socioeconòmica (PRS) de la Ribera d’Ebre, el qual ha posat en manifest que un dels factors claus pel creixement de la comarca és la professionalització del sector agroalimentari. La seva millora de competitivitat rau en l’aposta de la valorització de les produccions locals, la diversificació de l’activitat amb la vinculació al sector turístic i a la transformació dels productes agraris.

Des del projecte Ribera d’Ebre VIVA, es treballa des de l’any 2018 per millorar la competitivitat del sector a través de la valorització de les produccions locals. En canvi, s’ha detectat que la transformació dels productes agraris és una línia a explorar, ja que la indústria agroalimentària és una forma de valoritzar l’agricultura i arrossegar indústries auxiliars i serveis de suport a la producció, permetent generar llocs de treball qualificats i desenvolupar un teixit empresarial complementari que donés serveis a aquest sector.

La present acció, pretén identificar projectes de cooperació empresarial en l’àmbit de la transformació dels productes agraris de la Ribera d’Ebre, mitjançant la participació de persones vinculades en el sector agroalimentari.

Els principals objectius són:

  • Crear espais de reflexió per tal d’identificar projectes de cooperació empresarial en l’àmbit de la indústria agroalimentària per explorar oportunitats de desenvolupament de les empreses de la comarca.
  • Analitzar el potencial de transformació dels productes agraris produïts a la Ribera d’Ebre.
  • Estudiar les formes de col·laboració empresarial per al desenvolupament de nous projectes de transformació agroalimentària, impulsar aquells que s’estan gestant i/o fer viables projectes que ja estan en curs.
  • Identificar projectes de cooperació empresarial en l’àmbit de la transformació dels productes agraris.

Notícies relacionades