La edició de maig de la revista centra la seva publicació en la Ribera d’Ebre

Móra d’Ebre, 18 de maig  2023

Un any mes, en la revista ‘Valencia fruits’, especialitzada en el sector de la fruita i les hortalisses, ha centrat l’edició de maig en la Ribera d’Ebre amb entrevistes a empreses que treballen a la nostra comarca.

La Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, obre l’edició d’aquest any responent una entrevista on posa en valor la col·laboració entre les diverses entitats publiques i privades de la nostra comarca que treballen conjuntament per diversificar l’economia.

Durant l’entrevista, Carim explica com la Ribera d’Ebre a través dels diversos projectes innovadors ha estat una comarca rural referent a tot el país, com en la posta en marxa dels telecentres, del laboratori d’innovació social i digital, el CoEbreLab, i la primera Área 5G Rural de Catalunya.

En relació amb els programes que es desenvolupen amb col·laboració amb les empreses de la comarca, destaca la gran acollida de la ‘Ribera en  Flor’, en la qual agents agroalimentaris i turístics col·laboren per crear una oferta conjunta. Tanmateix, destaca també la unió entre persones del sector agroalimentari, el comerç i la restauració que aposten per donar a conèixer els productes agroalimentaris de la comarca baix la marca Degusta Ribera d’Ebre.

També, explica l’estat de la prova pilot de kiwi que s’està duent en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i empreses productores de fruita de la nostra comarca, per avaluar la introducció d’aquest cultiu a casa nostra.

En relació amb l’activitat agrícola, Carim posa en valor les característiques del terreny i la climatologia que configuren el paisatge de la comarca i la qualitat que proporciona als fruits que es cultiven.

A més, en aquesta edició dedicada a la nostra comarca també hi ha entrevistes a persones productores de la Ribera que parlen sobre la campanya fructícola, la qualitat, el tipus de persona al capdavant d’aquestes explotacions, i com desenvolupen la seva feina.

Descarrega’t la publicació per aprofundir en tots aquests temes i conèixer els detalls de la campanya 2023.

*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Noticia redactada pel servei de premsa del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.