Jornada d’innovació empresarial

Data i horari: 28 de juny de 2023, de 9.30h-13h

La innovació és un element clau per la competitivitat dels negocis. Però sovint innovar implica inversions a mig i llarg termini i incertesa sobre el resultat. La solució passa per la innovació oberta i per la col·laboració entre les empreses, i també entre empreses i administracions. És per aquest motiu, que el proper 1 de juny organitzem una jornada per explicar-te les claus de la innovació oberta. Explicarem com iniciar un procés d’aquest tipus, com establir les possibles col·laboracions i com avançar cap a models de negoci més innovadors. Així mateix, ens adreçarem també a les administracions locals per què coneguin com des de l’àmbit públic es pot fomentar la innovació empresarial. I realitzarem in situ un workshop d’innovació.

Aprofitarem la jornada per establir vincles entre les empreses assistents i fomentar el networking empresarial.

Objectius:

  • Donar eines a les empreses de la comarca per tal que fomentin la innovació des de la col·laboració. Es pretén que interioritzin la importància de la innovació en la seva proposta de valor, tan si és un petit negoci com un empresa de major tamany, i tenint en compte la realitat empresarial de la comarca.
  • Que els representants públics coneguin quins mecanismes poden fer servir per fomentar la innovació empresarial al territori (Innovació oberta, reptes d’innovació, etc.)
  • Establir un primer punt de trobada del teixit empresarial de la comarca, al voltant d’una temàtica que pot ser del seu interès.
  • Generar un entorn de confiança entre les empreses assistents que faciliti el networking i promogui els contactes entre elles.

Contingut

El contingut s’estructura en dues parts: En la primera es durà a terme una ponència inspiracional sobre innovació empresarial. Sobretot fent èmfasi al concepte d’innovació oberta i amb una doble vessant. La primera sobre com les empreses poden generar innovació des de la col·laboració i la segona sobre com les administracions poden impulsar la innovació al territori.

En la segona part es plantejarà un workshop sobre innovació entre els assistents, que implicarà una dinàmica participativa i treball en equip. Tota la dinàmica es farà amb un doble objectiu, que és la generació de propostes i la generació de networking entre els assistents.

Programa

Places i inscripcions:

Les places són limitades d’acord amb l’ordre d’inscripció.

Si t’interessa o per més informació contacta’ns a

Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Tel. 977 401 851  de dilluns a divendres de 8 h a 15 h