AGENTS TURÍSTICS NACIONALS OPINEN SOBRE EL POTENCIAL DEL “CAMÍ DE L’EBRE”
Móra d'Ebre, 17 de febrer de 2017
Al llarg de l’any 2016 el projecte Ribera d’Ebre VIVA, en el marc de les accions de suport als sectors estratègics, ha liderat el procés de definició d’una estratègia de dinamització turística per al Camí Natural de l’Ebre. Aquesta estratègia té l’ànim de fomentar la cooperació de tots els territoris per on transcorre el riu, i aquesta ha estat la base de treball del projecte desenvolupat durant el darrer any.
Entre les accions realitzades destaquen les reunions i visites a diferents agents vinculats a la promoció turística de les 7 comunitats autònomes per on flueix el riu Ebre i el seu Camí Natural: Cantàbria, Castella i Lleó, La Rioja, País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya. Així mateix, també les visites a diferents agents importants per al desenvolupament futur d’aquest projecte, especialment la Direcció general de Desenvolupament Rural del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, responsable del programa Camins Naturals, i la Sotsdirecció General de Desenvolupament i Sostenibilitat turística del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.
En paral·lel, s’ha llançat i difós un qüestionari online anomenat Camí de l’Ebre, dirigit a agents turístics dels territoris per on passa l’Ebre. L’objectiu del qüestionari era disposar informació valuosa per al projecte i disposar d’una radiografia de la situació turística entorn del GR 99 de cada territori, així com recollir opinions i donar a conèixer propostes turístiques dels diferents territoris.
Els resultats del qüestionari són contundents pel què es refereix al potencial de desenvolupament turístic del riu Ebre i el seu entorn, així com la necessitat de crear producte turístic associat. De les tipologies de turisme que s’esmentaven en el qüestionari, les categories de cicloturisme, activitats fluvials i senderisme, així com la gastronomia i la cultura, han estat les respostes més escollides.
A la pregunta sobre quins són els perfils de turistes als quals haurien de dirigir-se les noves propostes, el públic familiar, escolars, grups i parelles sense fills van ser els més esmentats, seguits d’aprop per sèniors i millenials.
Pel què es refereix als principals atractius turístics, els resultats han estat molt més diversos però destaquen sobretot les rutes de senderisme i cicloturisme entorn del riu, el patrimoni natural i cultural, les activitats aquàtiques o l’ecoturisme.
A més, bona part de les respostes també destaquen la necessitat de dirigir les noves ofertes turístiques a públic internacional per complementar la demanda existent actualment, que és sobretot de visitants de proximitat.
Articles relacionats:
El potencial del GR-99 o Camí Natural de l’Ebre pel turisme
Cicloturisme a l’entorn dels Rius – El cas “Le Loire à vélo”
Projectes Europeus a l’entorn de grans rius