LA RIBERA D‘EBRE INVERTIRÀ MÉS D’UN MILIÓ D’EUROS AL VOLTAN DEL GR-99 GRÀCIES A UN AJUT FEDER
Mora d'Ebre, 1 de març 2017

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ja fa temps que treballa en la línia de donar valor, rehabilitar i promocionar turísticament el seu patrimoni natural, cultural i històric al llarg del GR-99 i el riu Ebre en el seu pas per la comarca. En aquest sentit, i gràcies a un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), entre el 2017 i el 2020 s’invertirà 1.250.000 euros en diferents projectes que conflueixen en aquest mateix objectiu.

Així, el projecte “Ribera d’Ebre: camí de sirga, camí de riu” contempla actuacions que van des de la creació de nous punts d’informació turística fins a l’adequació de trams de camí que connecten el GR-99 amb altres punts d’interès, passant per millores en la façana fluvial o la construcció de passeres per a vianants. Unes inversions que es faran directament des de set municipis: Riba-roja d’Ebre, Ascó, Vinebre, la Torre de l’Espanyol, Móra d’Ebre, Móra la Nova i Miravet. A més, també s’inclouen arranjaments generals en el recorregut del GR-99 i altres subrutes, així com un pla de manteniment dels punts més crítics de l’itinerari.

El projecte també detalla una proposta de “video mapping” que servirà per promocionar els aspectes turístics més rellevants de la Ribera d’Ebre.

Benefici turístic per a tota la comarca

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha donat a conèixer l’aprovació del projecte en el ple celebrat aquest dimarts al vespre, on ha destacat que es tracta d’una “molt bona notícia per a la comarca, amb una inversió directa de determinats municipis de la Ribera que repercutirà en un benefici conjunt per al territori”. D’aquesta manera, ha insistit, “fem que aquest actiu turístic sigui més atractiu per als visitants, i a la vegada aconseguim consolidar el nostre patrimoni i la façana fluvial”. També ha recordat que “tot el projecte de dinamització econòmica del Consell Comarcal treballa en la mateixa direcció”, per potenciar aquest GR-99 i convertir-lo en un referent del turisme actiu, de natura i cultural en l’àmbit del senderisme i el cicloturisme.

Aquest altre projecte de dinamització al què es refeix la Presidenta, és  la tasca duta terme en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA durant el 2016 pel desenvolupament turístic entorn al GR99, a partir del treball en xarxa amb tots els territoris per on passa el riu Ebre, que s’ha explicat en altres articles d’aquesta web .

Amb el suport de:

consell_comarcal