SEMINARI PER A MILLORAR LA COMPETITIVITAT DE LES EMPRESES TURÍSTIQUES
Móra d'Ebre, 19 d'abril de 2016

El dia 27 d’aquest mes, Ribera d’Ebre VIVA posa en marxa un seminari per tal d’orientar a les empreses del sector turístic a millorar la seva competitivitat i, per tant, la seva capacitat de generar nous llocs de treballs per atendre una demanda creixent.

Des del 2011, Ribera d’Ebre VIVA, amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa Treball a les 7 comarques, ha portat a terme diverses actuacions vinculades a l’activitat turística.

Un dels elements vertebradors de la comarca, i amb major potencial turístic, és l’Ebre i el traçat del GR-99, una ruta de 930 quilòmetres distribuïts en 42 etapes, que permet recórrer tot el riu, des del seu naixement fins a la desembocadura.

Com a ruta de senderisme i bicicleta, el GR-99 permet potenciar estades de diversos dies fora de temporada alta. En la mateixa línia, el riu també ofereix oportunitats per als practicants de la navegació fluvial (en caiac principalment), així com per als amants de la pesca recreativa.

Això suposa una gran oportunitat per a les empreses turístiques del territori, que poden orientar la seva activitat per donar servei a aquests nous nínxols de mercat. En tots els casos es tracta de clients que poden augmentar d’una forma considerable a la Ribera d’Ebre.

Un altre dels sectors implicats en aquestes iniciatives són els restaurants locals. La recuperació de la gastronomia local, la utilització de productes de proximitat o l’estructuració dels menús en funció del programa d’activitats de cada un d’aquests visitants són elements claus per millorar el seu atractiu i la seva competitivitat.

El seminari

El seminari té com a objectiu orientar als empresaris i potencials emprenedors a estructurar els seus serveis per tal d’aprofitar l’oportunitat que suposa l’arribada d’aquests nous públics, al mateix temps que es fidelitza la clientela actual. Es treballarà per tal de trobar els canals de comercialització i el tipus d’ofertes que més s’adeqüen a aquestes noves tipologies de visitants. A cada sessió es presentarà casos que ja estan treballant en aquest sentit, i es treballaran també les noves formes de comunicació i promoció que ofereixen les noves tecnologies. Tot incidint en la necessitat de posar en valor el producte local i el turisme responsable i sostenible com a base de la competitivitat i la singularitat de les empreses del territori.

Es treballaran també les noves formes de comunicació i promoció que ofereixen les noves tecnologies, i s’incidirà en la necessitat de posar en valor el producte local i el turisme responsable i sostenible com a base de la competitivitat i la singularitat de les empreses del territori.

El seminari s’imparteix de formar presencial en tres sessions de 3 hores de durada cada una, i els continguts es basaran en exemples de territoris i empreses de característiques similars a la Ribera d’Ebre. Les sessions són temàtiques i es poden fer de manera independent en funció dels interessos de cada empresari. De moment només estan obertes les inscripcions per a la primera de les sessions:

Per tal d’ampliar aquesta formació, es facilitaran també assessoraments individualitzats a les empreses que ho desitgin per tractar aspectes específics del seu negoci de manera individual. Això permetrà fer una anàlisi de la seva situació particular i proposar línies d’actuació i eines que millorin la rendibilitat del seu establiment per a l’adaptació als nous mercats de demanda. A més, aquest assessorament individualitzat inclourà, si es desitja, una visita a l’empresa.

seminari turisme