OBERTES LES INSCRIPCIONS ALS NOUS CURSOS FORMATIUS 2017 – RIBERA D’EBRE VIVA
Pràctiques curs bar i cuina Ribera d'Ebre VIVA 2016
 Mora d'Ebre, 2 de febrer 2017

A Ribera d’Ebre VIVA hem preparat, per aquest 2017, tres noves càpsules formatives dirigides a persones aturades i que estiguin disposades a realitzar un procés de cerca activa de feina amb el suport del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA. Gràcies als cursos, a més, podran treballar les seves competències transversals i reforçar el teu perfil professional, a més de preparar-se tenint en compte les necessitats de l’empresariat de la comarca. Una formació que consta d’una part teòrica i una de pràctica, a més d’oferir la possibilitat de pràctiques no laborals en empreses de la Ribera d’Ebre.

Cuina, comerç i mosso de magatzem

Els cursos que s’han organitzat per enguany han tingut en compte els perfils més demandats pels empresaris de la comarca i també pels mateixos usuaris en les anteriors edicions.

D’una banda, d’abril a juliol tindrà lloc el curs d’ajudant de cuina i rebosteria de 250 hores, en el qual, entre altres, s’ensenyarà als alumnes elaboracions bàsiques de cuina i rebosteria o manipulació d’aliments. A més, les persones que el realitzin tindran l’oportunitat de fer 40 hores de pràctiques no laborals en una empresa riberenca.

D’altra banda, els mesos de maig i juny es farà el curs de dependent/a, de 120 hores, i on s’impartiran tècniques de venda, aparadorisme, reposició de producte o sistema de cobrament. També es faran visites a empreses, per aproximar els usuaris a l’entorn laboral i conèixer de la mà dels propis comerciants que busquen dependent. Aquest col·lectiu molt actiu l’any passat gràcies als Grups de Treball Ribera d’Ebre Comerç que, per exemple, ja ha creat la marca unitària Pobles Vius pels establiments riberencs.

Participant del curs de l'any 2016 realitzant pràctiques del carnet de carretó elevador

Participant del curs de l’any 2016 realitzant pràctiques del carnet de carretó elevador.

Finalment, al setembre i octubre es realitzarà el curs de mosso/a de magatzem, de 120 hores. Entre altres aspectes es tractaran competències com activitats auxiliars de magatzem, preparació de comandes o conducció de carretons
elevadors, a més de fer també visites a empreses. A més, s’inclou el carent de carretó elevador, un títol molt demandat en el mercat l
aboral.

Aquestes dues últimes càpsules han doblat el nombre d’hores que oferien l’any passat, de manera que els usuaris les puguin acabar amb una formació més completa i adequada a la demanda del mercat laboral.

Inscripcions obertes

Per inscriure’s a qualsevol dels cursos, podeu omplir el formulari d’aquest enllaç i presentar-lo personalment al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, o bé podeu dirigir-vos directament a la seu de l’ens comarcal de 9 a 10 hores de dilluns a divendres.

El Ribera d’Ebre VIVA és un projecte integrat d’abast territorial que combina accions de promoció de l’ocupació i desenvolupament local, coordinat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i amb el suport dels ajuntaments, entitats i empreses de la comarca.  Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Amb el suport de:

consell_comarcal