Benvinguts a pagès torna a la Ribera de l’Ebre amb èxit
Móra d'Ebre,3 de juny de 2019

Més de 800 persones han visitat la comarca a través de l’iniciativa de Benvinguts a Pagès aquest passat 1 i el 2 de juny, que aquest any celebra la quarta edició. Ha estat un cap de setmana de portes obertes per descobrir, tastar, comprar i passar-ho molt bé. Així, molts visitants han pogut redescobrir l’origen dels productes que consumim cada dia i conèixer el treball de camp. Els visitants han destacat l’alegria de poder experimentar la vida a pagès, tastar i accedir a una oferta de productes agroalimentaris de temporada i de proximitat excepcional.

Tot i que aquest any han augmentat les visites als dos participants elaboradors de vi i oli, Biopaumerà, a Rasquera, i Molí de Rué, a Vinebre, els visitants continuen sentint-se atrets per aquelles explotacions que tenen animals, com la Formatgeria Laurai Los Bordissets de la Rafela, ambdós a Rasquera. A més, aquest any han pogut descobrir el món de les abelles a Somper. El públic visitant ha estat sobretot famílies amb nens i nenes, procedents dels voltants del Camp de Tarragona, ciutats de l’entorn metropolità de Barcelona i de territoris propers.

El balanç és positiu, ja que aquesta iniciativa contribueix a posar en valor el sector agrari de la comarca i el seu producte autòcton. Els pagesos de la Ribera destaquen, a més, que la majoria dels visitants van aprofitar la visita a les explotacions per comprar productes autòctons.

A més dels participants ja citats, també es podia degustar el menú Benvinguts a Pagès a Hostal Gastronòmic la Creu, i gaudir de les ofertes dels allotjaments participants:7 de Ribera Hostal – Agrobotiga, Càmping i alberg de Tivissa, Casa del Castell, Casa Font, història de pagès, Hostal Fontdemorai Lo Racó de cal Brisda.

Grup de participants en un dels tast organitzats

L’oferta del cap de setmana va incloure visites gratuïtes a prop de 200 explotacions agràries, la participació de prop de 140 restaurants i més de 200 allotjaments a tota Catalunya. Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, l’Agència Catalana de Turisme, la Fundació Alícia, i la col·laboració dels Consells Comarcals, com el de la Ribera de l’Ebre, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya.

Visita en una de les explotacions agrícoles

Click here to add your own text