‘REPENSEM LA RIBERA D’EBRE’, UNES JORNADES PER ABORDAR EL FUTUR DE LA COMARCA
Mora d'Ebre, 6 d'octubre 2020

El Consell Comarcal i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre organitzen un cicle de conferències en línia sobre els reptes de futur.

S’analitzaran temes com el despoblament, les noves ruralitats, la transició energètica i el desenvolupament tecnològic

Entre el 8 d’octubre i el 3 de novembre, el Consell Comarcal i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) han programat sis conferències virtuals en el marc del primer cicle ‘Repensem la Ribera d’Ebre’. En paraules del president del CERE, Josep Cid, “el cicle naix amb la voluntat de posar sobre la taula el futur de la comarca i abordar temes com la nova ruralitat, la captació de talent, la innovació tecnològica, la reindustrialització i el desenvolupament de l’agricultura”.

“Volem que aquestes jornades siguin el tret de sortida del procés de redacció del pla estratègic de reactivació econòmica de la comarca, que començarem en breu i que el farem amb la col·laboració dels experts sectorials i els diversos agents econòmics, socials i culturals i institucions de la nostra comarca”, comenta per la seva banda Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Com podem retenir població i captar talent a la Ribera d’Ebre? Quines noves oportunitats i reptes ens planteja la globalització en el món rural? La transició energètica pot convertir la comarca   amb el centre d’un clúster empresarial? Aquestes són només algunes de les preguntes que intentaran respondre els experts encarregats de les ponències.

Les conferències es podran  seguir els dies assignats (vegeu la taula al final d’aquest document) a les 19h i en directe a través del web del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Els usuaris que ho desitgin podran enviar preguntes i comentaris a través d’un xat i d’aquesta manera interactuar amb els conferenciants. Amb posterioritat, les conferències es podran recuperar en el canal YouTube del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Notícia elaborada pel Departament de Premsa i comunicació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre