OBJECTIU: IMPULSAR I CONSOLIDAR LES PRODUCCIONS LOCALS I LA VENDA DE PROXIMITAT
Mora d'Ebre, 31 de juliol 2020

Després de l’aturada obligada per la crisi sanitària, una quinzena d’agents es van reunir el 29 de juliol per reprendre el projecte del producte local de la Ribera d’Ebre. La trobada va aplegar empreses de la fruita dolça, el sector de l’oli i el vi, cansaladeria, ametlles, pastissets, mel, cabrit, vedella i un allotjament turístic.

Una vegada analitzada la situació del sector agroalimentari durant els mesos de crisi sanitària, la principal conclusió va ser que cal dur a terme les activitats previstes en el Pla d’acció elaborat l’any passat i visualitzar els canvis d’hàbits de consum i de compra arran de la crisi com una oportunitat per potenciar el producte local.

En la trobada es va parlar sobre l’estat del sector durant la fase de confinament, el qual va mostrar resiliència gràcies, precisament, a la venda directa i de proximitat. En aquest sentit, es van detectar canvis en els canals de venda i en els hàbits de consum, augment de la venda en línia i, sobretot, augment dels valors de responsabilitat, solidaritat, proximitat i sostenibilitat. L’aposta va ser no deixar perdre aquests canvis d’hàbits i valors i continuar treballant per fomentar el producte local de la comarca, la comercialització de proximitat i enfortir els vincles entre els agents que intervenen en la cadena de valor.

Per tant, ara més que mai, cal desplegar el Pla d’acció del producte local i implementar les accions previstes per aquest any:

  • Donar visibilitat als agents que aposten per les produccions locals i la venda de proximitat
  • Crear una metodologia pràctica que incorpori els diferents agents
  • Establir metodologies per augmentar la visibilització, la diferenciació i la presència dels productes locals
  • Concretar mecanismes per definir una iniciativa de comercialització i/o promoció conjunta

*El projecte Ribera d’Ebre VIVA està impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.