LA RIBERA D’EBRE APOSTA PER UN CATÀLEG DE SERVEIS PER MILLORAR LA COMPETITIVITAT DE LES EMPRESES DE LA COMARCA.
Móra d'Ebre, 25 de juliol de 2018

Una vintena de comerciants de Móra d’Ebre es van participar ahir al vespre a la reunió informativa del projecte del Comerç del Ribera d’Ebre Viva, organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i que va tenir lloc als baixos de l’Ajuntament de la capital riberenca. La mateixa presentació ja s’ha fet aquest estiu a Ascó i Riba-roja d’Ebre, i està prevista al setembre a Móra la Nova i després, a Flix. L’objectiu és apropar els serveis a empreses que ofereix el Consell als empresaris riberencs.

La tècnica comarcal Mònica Sabaté va detallar totes les accions de dinamització comercial que es fan dins d’aquest programa d’àmbit comarcal, així com els serveis de suport al teixit comercial que s’ofereixen des del Consell Comarcal de la Ribera

El projecte Comerç Ribera Ebre Viva del CCRE ja ha realitzat en 3 municipis de la comarca i està prevista en 2 més.

d’Ebre. Sabaté va animar els comerciants a participar en els seminaris, els assessoraments personalitzats, les sortides per conèixer el territori, els intercanvis d’experiències de dinamització comercial i les altres accions que s’estan implementant a la comarca per dinamitzar el comerç dels pobles.

La mateixa presentació va anar acompanyada d’una xerrada sobre últimes tendències que hi ha en el món del comerç, a càrrec de Carme Peix i Mercè Pinto, consultores especialitzades en dinamització comercial. I es va explicar com crear una proposta de valor atractiva als comerços. És una més de les accions que es fan per donar eines i professionalitzar el sector riberenc del comerç.

Desenvolupant el pla de dinamització 2016-19

I és que el comerç de la Ribera d’Ebre fa honor a la seva marca Pobles Vius i es mou. Amb el suport del projecte Ribera d’Ebre Viva, porta tres anys intensos promovent accions per a la dinamització del comerç de proximitat de la comarca. Estan desenvolupant el pla estratègic definit a finals de 2015, a partir de la diagnosi que es va fer del sector comercial riberenc: aleshores a la Ribera hi havia 349 comerços i 728 persones ocupades. Les línies que treballen són la professionalització del sector, la posada al dia dels eixos comercials, l’ordenació de mercats sedentaris i la creació d’espais de trobada dels comerciants. Volen donar notorietat al comerç riberenc, treballant conjuntament amb el sector turístic de la Ribera i promovent el coneixement del territori per part dels comerciants.

Presentació marca comerç Pobles Vius 185a Fira Multisectorial Móra la Nova, fa tres anys.

Les accions que es tiren endavant es consensuen en el Grup de Treball del Comerç comarcal, del qual formen part representants dels sectors públics i privats, associacions i comerciants de tots els pobles de la comarca. Entre les accions previstes per aquest 2018 també hi ha seminaris de formació, concretament un de recursos digitals per al comerç a Móra la Nova, el 19 de setembre, i un de dinamització del negoci comercial, a Flix, l’11 d’octubre.

Ribera d’Ebre VIVA és un projecte liderat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport dels ajuntaments i de les entitats i les empreses de la comarca, i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social. Dins del projecte es treballa per enfortir els sectors estratègics de la comarca: producte agroalimentari com el vi, l’oli i la fruita dolça, el turisme i el comerç.