DES DELS MÉS DE VINT ANYS DE CAMIONER, ALS FOGONS D‘UN RESTAURANT. UN DELS EXEMPLES D’INSERCIÓ LABORAL QUE S’ACONSEGUEIX AMB EL SUPORT DEL DISPOSITIU.
Móra d'Ebre, 28 de juny de 2018

Quan es parla del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA, o conegut també com el Dispositiu, encara hi ha molta gent que no coneix els avantatges que se’ls hi ofereix des d’aquest projecte del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, on es fa costat a totes aquelles persones que es troben en recerca de feina. Però què és exactament el Dispositiu?
Des del Dispositiu, per exemple, s’ajuda a les persones a adquirir nous coneixements mitjançant cursos formatius. Però de manera individualitzada també s’ofereixen altres serveis, com per exemple redactar i tenir una bona composició del currículum vitae o com millorar aspectes personals en una entrevista de feina.
Tots aquests serveis, els ofereixen personal especialitzat que fa acompanyament de manera totalment personalitzada perquè cada persona disposi d’eines necessàries que li permetin trobar feina de nou.

Jordi Corrons realitzant pràctiques a la cuina de l’Hospital Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Prefereixo continuar fent de cuiner que tornar al volant

Un cas ben particular, és el de Jordi Corrons, que amb 46 anys i amb més de vint com a camioner, es va quedar sense feina i decideix utilitzar els serveis del Dispositiu “Mai havia hagut de redactar un currículum i és amb el que em van ajudar el primer dia des del Dispositiu, això i a donar-me idees i consells per a orientar-me. La veritat és que l’atenció és boníssima i són molt atents amb tot el meu procés”.

Després d’establir els seus objectius, Jordi va fer una formació de mosso de magatzem que incloïa el carnet de conductor de carretó frontal i unes sessions de tècniques de recerca de feina i desenvolupament de competències transversals. En veure que el sector del transport hi ha poca viabilitat per incorporar-se novament al mercat laboral, Jordi s’anima, tot i amb dubtes, a fer el curs d’ajudant de cuina i rebosteria res a veure amb la seva professió. I el decideix fer perquè la cuina, és una de les coses

Jordi Corrons realitzant la formació de mosso de magatzem que incloïa el carnet de carretó frontal.

que li agraden a títol personal però mai s’ho havia plantejat com una feina. Mitjançant aquest curs, que es va impartir des de Ribera d’Ebre VIVA, actualment està fent pràctiques com ajudant de cuina a l’Hospital Comarcal i els caps de setmana ha trobat feina en un restaurant de la comarca. “No m’havia plantejat mai fer de cuiner però, en fer el curs, vaig veure que se’m donava bé i l’empenta que et donen des del Dispositiu, fa que et sentis realitzat com a persona i que tinguis ganes de tirar endavant, tant, que ara prefereixo continuar fent de cuiner que tornar al volant”.

Em van donar suport per accedir al lloc de treball

Amb 58 anys, Olga Tejada, després d’un acomiadament massiu a la seva anterior feina, a Barcelona, decideix tornar a Benissanet amb la inquietud d’estudiar per reciclar-se i tornar novament a treballar. Després de dos anys i d’esgotar l’atur i veure que no trobava feina, se n’assabenta del Dispositiu: “Vaig conèixer a la Roser qui em va tractar genial i qui m’ajuda, primerament, a pujar la moral i l’autoestima com a persona. Amb el temps ens vam assabentar d’una oferta de feina al geriàtric del Perelló i em va donar suport per arreglar tots els papers que necessitava per accedir al lloc de treball”.

Miguel Angel Posse, de 57 anys, va començar a utilitzar els serveis del Dispositiu el 2016 i, en una primera trobada amb ell, es comença a definir una planificació que l’ha d’ajudar a arribar a l’objectiu final: inserir-se novament al mercat laboral.

Miguel Angel Posse, a l’Aula de suport, un espai on es fa l’acompanyament en el procés de recerca de feina.

“Estoy muy contento de la atención recibida. Nunca imaginé que a mi edad, por ejemplo, tuviese la capacidad de aprender informática o encontrar nuevamente trabajo aunque fuera temporal”. Miguel Angel, recentment s’ha quedat novament sense feina, però continua fent ús dels serveis del Dispositiu perquè està convençut que amb la seva ajuda, podrà tornar novament al mercat laboral.

Miguel Angel Posse, realitzant un dels Tallers relacionats amb la motivació davant la recerca de feina.

Aquests són alguns exemples de persones que han trobat feina amb l’acompanyament que se’ls hi fa des del Dispositiu que, està obert a tothom que ho necessiti i que tothom en pot fer ús de manera gratuïta, ja que és un projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Només cal apropar-se al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per donar-se a conèixer i planificar la trajectòria a emprendre.