LA RIBERA D’EBRE A L’EDICIÓ IMPRESA DE ‘VALENCIA FRUITS’
Mora d'Ebre, 9 de juny de 2016

La revista Valencia Fruits, especialitzada en el sector agroalimentari, va dedicar en la seva edició impresa del passat mes de maig un especial a la Ribera d’Ebre. Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va ser una de les persones entrevistades, juntament amb Xavier Arbó, alcalde de Benissanet, Francesc M. Launes, Regidor d’Agricultura de Móra d’Ebre, Marc Piñol, gerent del Grup Fruiter de Benissanet, Jacob Marsal, director d’investigació de Viveros Ebro i Carlos Lozano, de SAT La Capelleta.

L’especial està centrat en el sector de la fruita dolça, un sector estratègic a la Ribera d’Ebre que “ha triplicat el nombre de llocs de treball a la comarca, fins a les 2.000 persones que treballen en plena temporada” afirma Carim. La presidenta destaca el valor socioeconòmic de les empreses fructícoles de la Ribera d’Ebre, “que juguen un paper fonamental en el desenvolupament econòmic del territori”. En aquest sentit, destaca també el paper del projecte Ribera d’Ebre VIVA que, mitjançant la unió del sector públic i privat, “ha impulsat estratègies i actuacions d’internacionalització i consolidació del mercat català i nacional”, millorant la competitivitat del sector.

El reportatge dóna una visió global sobre la passada campanya i les previsions de l’actual. Tant la presidenta com la resta d’entrevistats coincideixen en destacar que la passada campanya no va reportar tots els beneficis esperats, tot i que va permetre cobrir els costos de producció i la fruita va ser d’una qualitat excel·lent. Pel que fa a la campanya actual, tot i que encara és aviat per fer-ne una anàlisi ferma, tant Xavier Arbó, alcalde de Benissanet com Francesc M. Launes, Regidor d’Agricultura de Móra d’Ebre i Marc Piñol, gerent del Grup Fruiter de Benissanet, coincideixen en remarcar que les càlides temperatures no han estat les més òptimes però que s’espera una bona qualitat del producte. “En termes de qualitat i com ja és habitual en les darreres campanyes, la fruita de la Ribera d’Ebre presenta una qualitat excel·lent”, assegura Piñol.

La renovació de les varietats fruiteres, la incorporació dels joves al sector agrícola, l’ampliació dels sistemes de regadiu o el viatge de prospecció comercial que es va fer a Austria i Italia el passat mes d’abril són altres dels temes tractats a l’ampli reportatge que la revista ha dedicat a un sector primordial a la Ribera d’Ebre. “Les perspectives de futur per al sector fructícola de la comarca són continuar creixent, i continuarem treballant per això”, tanca la presidenta del Consell Comarcal.