2023- PRODUCTE LOCAL
Assistència tècnica per a l‘execució del Pla d’acció del producte local a la Ribera d’Ebre

Aquesta acció dona continuïtat al treball desenvolupat des de l’any 2018 dirigit a millorar la competitivitat de les empreses agroalimentàries de la Ribera d’Ebre i les que formen part de la cadena de valor dels productes agroalimentaris, com el sector turístic, els restaurants i els comerços.

Representa la implementació de la tercera anualitat del Pla d’acció del producte local i la venda de proximitat de la Ribera d’Ebre que es va elaborar amb la participació d’entitats privades i públiques de la comarca i que té per objectiu potenciar el producte agroalimentari local, la seva venda de proximitat i fomentar la cooperació entre les empreses.

Amb aquesta acció es vol continuar treballant per millorar el posicionament de la comarca com a territori de producció agroalimentària a través de la cooperació entre empreses.

Els principals objectius són:

  • Millorar el posicionament de la comarca com a territori de producció agroalimentària i com a territori compromès amb la seva cultura agroalimentària i les produccions de proximitat.
  • Generar un relat específic com a territori agroalimentari per proporcionar eines a l’empresariat per diferenciar-se i posar en valor els seus productes i negocis a partir de les produccions locals.
  • Enfortir els vincles i generar complicitats entre les empreses i crear espais de reflexió que fomenten la creativitat i l’apoderament del grup.

Les activitats que durem a terme per aconseguir els objectius són:

1) Construir un relat comú com a territori agroalimentari entre les empreses que formen part de la cadena de valor del producte agroalimentari.

2) Millorar el relat individual de les empreses com a eina comunicativa i de màrqueting per millorar l’impacte comercial de les empreses.

3) Organitzar un esdeveniment gastronòmic entre empreses agroalimentàries i turístiques per posar en valor el producte agroalimentari i les persones que el produeixen o elaboren.

Notícies relacionades