EL CONSELL FORMA UNA DESENA D’ALUMNES PER MILLORAR LA PROFESSIONALITZACIÓ DEL SECTOR AGRÍCOLA DE LA RIBERA D’EBRE
Mora d'Ebre, 28 d'abril 2021

Fa temps que els empresaris agrícoles de la Ribera d’Ebre tenen dificultat per trobar personal amb les competències adequades per al desenvolupament de feines del camp i el procés de transformació del producte que se’n deriva. Per això, el mes de març passat, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va tornar a oferir un curs d’auxiliar d’agricultura especialitzada en poda, que enguany ha arribat a la tercera edició. El curs ha format una desena de persones en la poda de vinya, olivera i diverses varietats d’arbres fruiters (ametller, del cirerer, del presseguer,) i també ha ofert instrucció a l’empelt, al manteniment de maquinària agrícola i l’aplicació de productes fitosanitaris.

És important que seguiu la formació per tal d’augmentar la possibilitat de trobar feina. Cada títol i cada coneixement compta”, ha aconsellat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en la sessió d’entrega de diplomes als i les alumnes que han acabat la formació al Centre d’Empreses de Flix. El curs ha durat 145 h i ha estat eminentment pràctic, amb sessions de grups de cinc persones als camps de conreu. “Vull agrair la implicació de les empreses productores de la comarca que han cedit les seues terres per desenvolupar les pràctiques del curs i, que a la vegada, han contribuït a la professionalització del sector”, ha afegit Carim.

Els i les alumnes han rebut una formació integral, també sobre tècniques per a la recerca de feina i per al desenvolupament d’habilitats transversals. Hi han participat persones amb perfils diversos, des de formació universitària, a cicles formatius, passant per l’experiència en el sector agrari, però sense formació reglada. Un estudiant ha estat contractat per l’empresa on ha desenvolupat les pràctiques i altres un cop acabat el curs se’ls ofereix la possibilitat de seguir la formació realtizant pràctiques no laborals en empresa. La formació s’ha desenvolupat durant els mesos de març i abril en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA i amb els fons del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).