CINC CELLERS DE LA RIBERA D’EBRE SE SUMEN A LA NOVA RUTA DEL VI DE LA DO TARRAGONA
Mora d'Ebre, 19 de juliol de 2021

La DO Tarragona ha presentat la nova oferta enoturística d’una vintena de cellers dels quatre territoris agrupats ara sota el paraigua de la Ruta del Vi de la DO Tarragona (l’Alt Camp, Baix Camp i el Tarragonès, i bona part de la Ribera d’Ebre). Aquest és un projecte tot just acabat de crear i que es complementa amb una nova web dedicada exclusivament a l’enoturisme (www.rutadelvidotarragona.cat).

La ruta completa contempla 19 visites a cellers i 37 experiències singulars que van des d’una passejada amb carruatge amb tast de vins, fins a visites i tastos singulars a la vinya, rutes amb llagut o descens per l’Ebre amb caiac, passejades entre vinyes, circuits de marxa nòrdica o propostes que mariden el vi i la gastronomia de la zona. “Aquesta nova ruta permetrà singularitzar la DO Tarragona i els cellers de la Ribera que en formen part. A més potenciarà les sinergies amb els agents socioeconòmics del territori i serà una oportunitat fantàstica de promoció per als cellers”, ha explicat Gemma Carim en la presentació de la Ruta del Vi de la DO Tarragona. L’acte s’ha celebrat al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri (Alt Camp), amb la presència de representants polítics, de membres del Consell Reguladors i els cellers. Des de la Ribera d’Ebre s’hi han sumat cinc cellers que a més de la visita al celler i el tast dels seus vins, ofereixen les següents activitats:

  • El Celler Biopaumerà de Rasquera (Tel. 647 983 004 / www.biopaumera.com) ofereix una visita al celler amb un àpat de productes locals de Rasquera (embotits, formatges, pastisseria…) maridats amb els seus vins.
  • El Celler Pedrola de Miravet (Tel. 650 093 906 / www.camidesirga.cat) proposa una passejada en bicicleta pels paisatges agrícoles de Miravet amb final al celler amb un esmorzar de pagès i tast de tres vins.
  • El Celler Suñer de Ginestar (Tel. 977 409 039 / www.vinsiolissuner.com) oferta dues activitats. D’una banda, Wine & Kayak, un descens en caiac pel Riu Ebre amb parada a les vinyes on es fa un tast de vi blanc (100% macabeu). Se segueix amb la visita al celler on es tasten la resta de vins acompanyats d’una mini clotxa, plat tradicional de la Ribera d’Ebre. De l’altra, la proposta titulada Aromes de vi i oli permet fer una visita guiada a les oliveres i al molí d’oli seguida d’un tast sensorial dels olis monovarietals i un tast dels vins ecològics del celler.
  • A la Cooperativa de Benissanet (Tel. 977 407 105) s’hi poden fer diversos tipus de degustacions temàtiques: vermuts amb patates i fruits secs, vins blancs amb trapatxo, vins negres amb formatges o vins dolços amb pastes tradicionals.
  • El Celler Molí de Rué de Vinebre (Tel. 977 405 782 / www.moliderue.com) proposa dues activitats. La primera és un itinerari a peu des de l’embarcador de Vinebre fins al celler, passant per vinyes i camps de fruiters, i tast de vins amb producte local. La segona un passeig pel riu Ebre amb el llagut Lo Roget, una rèplica de les embarcacions tradicionals utilitzades a la vall de l’Ebre, seguit d’una visita al celler i tast de vins.

L’enoturisme a la DO Tarragona en dades 

Tot i que diversos cellers de la DO Tarragona ja treballen l’enoturisme des de fa temps amb exemples d’èxit i gran acollida pel públic, la Ruta del Vi de la DO Tarragona ha de servir per generar unitat i per potenciar el nombre de visitants. A la DO Tarragona, abans de la pandèmia, les activitats enoturístiques dels cellers assolien 25.000 visitants l’any de mitjana, una xifra que s’espera poder incrementar un cop la situació sanitària es normalitzi.

Amb la Ruta del Vi de la DO Tarragona se certifica l’aposta dels cellers per l’enoturisme com a opció clara de futur i de projecció. De fet, hi participen 19 cellers de tot el territori vitivinícola, encapçalat per l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre, que aporten el 80% dels cellers visitables, però també amb cellers al Tarragonès i al Baix Camp. El projecte compta amb el finançament econòmic de la mateixa DO Tarragona i la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i els consells comarcals de la Ribera d’Ebre i de l’Alt Camp, a banda d’empreses privades que han volgut estar de nou al costat de la DO Tarragona.